Sport

Real Madrid – Barcelona și Liverpool – Manchester City se joacă în același timp!

Primul El Clasico al stagiunii 2022-23 și ”șocul” din Premier League între cele mai bune echipe ale sezonului trecut se suprapun ca desfășurare pe 16 octombrie.
04.10.2022 | 15:30
Real Madrid  Barcelona si Liverpool  Manchester City se joaca in acelasi timp
Fanii fotbalului sunt puși în această perioadă în fața unor alegeri dificile, programul încărcat ducând la suprapunerea ”șocurilor” din campionatele de top ale Europei.
ADVERTISEMENT

Programarea la o dată atipică a Cupei Mondiale 2022 din Qatar a dus la condensarea programului în competițiile europene inter-cluburi și în întrecerile interne. Meciurile se țin lanț, echipele joacă la trei-patru zile, iar confruntările de top se țin lanț. Ba chiar, uneori, se suprapun ca desfășurare. Așa cum se va întâmpla peste două duminici.

Real Madrid – Barcelona sau Liverpool – Manchester City, grea alegere pentru fanii fotbalului

Jucătorii de top trag tare în această perioadă din pricina calendarului încărcat. Însă pentru fanii fotbalului la cel mai înalt nivel, spectacolul de ținută este garantat. Săptămână de săptămână.

ADVERTISEMENT

În weekend-ul trecut, de pildă, am avut derby-ul din Manchester. Acel City – United terminat cu nouă goluri, 6-3, și cu performanțe pentru istorie.

Iar după trei zile cu Liga Campionilor și celelalte competiții europene inter-cluburi, în weekend, alte șocuri. Între care, două, se vor suprapune.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre Der Klasiker, Dortmund – Bayern, programat sâmbătă, la 19:30. Cu doar jumătate de oră după startul duelului din Serie A dintre AC Milan și Juventus.

Confruntare care opune, nu mai trebuie să o spunem, campioana în exercițiu, și echipa care a obținut, între 2011-12 și 2019-20, nu mai puțin de nouă titluri consecutive.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, norocul fanilor este că Arsenal – Liverpool, un alt șoc al weekend-ului nu se joacă sâmbătă, ci duminică. Ora de start fiind 18:30.

16 octombrie, zi de foc, cu trei ”șocuri” în campionatele din Top 5 Europa

La o săptămână după însă, este din nou un moment al alegerilor. După-amiaza este realmente una fierbinte și ne propune trei șocuri, plus meciuri cu greutate în ierarhia la vârf din Bundesliga.

ADVERTISEMENT

Avem primul El Clasico al stagiunii, Real Madrid – FC Barcelona. Dar și, în Premier League, duelul Liverpool – Manchester City. Între formațiile care s-au bătut anul trecut, până-n ultimele minute, pentru titlu.

Care se și suprapun pentru o perioadă. Pentru că jocul din Spania începe la ora 17:15, iar cel din Anglia la 18:30, astfel că se va dovedi utilă folosirea a două ecrane.

Sau trei, dacă sunteți pasionați și de Bundesliga. Acolo unde, e adevărat, confruntarea nu are greutatea celor deja amintite. Dar este una cu implicații în zona de vârf. Pentru că vorbim despre un joc între Union Berlin, liderul actual, și Dortmund.

Iar seara este și ea aglomerată. Pentru că și Bayern – Freiburg (20:30) reprezintă un joc între echipe situate, la ora aceasta, în Top 4. Iar la 21:45 este duelul de foc din Ligue 1, PSG – Marseille.

ADVERTISEMENT