Fotbal international

Spaniolii şi-au adus aminte de “Maradona din Carpaţi”

Real Madrid - Barcelona se joacă sâmbătă, de la ora 14:00, în etapa a 17-a din La Liga. Spaniolii şi-au adus aminte de Gică Hagi, unul dintre jucătorii care au evoluat pentru ambele echipe, chiar înainte de El Clasico.
23.12.2017 | 11:07
Spaniolii siau adus aminte de Maradona din Carpati

Jurnaliştii de la AS au rememorat etapele din cariera lui Gică Hagi, supranumit “Maradona din Carpaţi”, înaintea derby-ului Real Madrid – Barcelona. Cele mai importante repere au fost momentele petrecute la cele două rivale din La Liga. Sub titlul “Ce s-a întâmplat cu “Maradona din Carpaţi”?”, spaniolii şi-au adus aminte de perioada petrecută de fostul internaţional român în prima ligă din Spania. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Fostul internaţional român a ajuns la Real Madrid în 1990, transferul realizându-se înainte de Campionatul Mondial din Italia. Singurul antrenor care i-a acordat încredere deplină a fost Radomir Antic, iar spaniolii şi-au adus aminte de declaraţiile făcute de Gică Hagi în perioada în care prindea banca de rezerve la formaţia din capitala Spaniei. “Situaţia pe care o traversez este un rară. Niciodată nu am mai ajuns pe banca de rezerve până să ajung la Real Madrid”, declara plin de amărăciune Gică Hagi în momentele în care nu prindea primul “11”.

Gică Hagi, şapte meciuri Real Madrid – Barcelona

La finalul sezonului 1991-92, Gică Hagi pleca de la Real Madrid la Brescia. “Mă simţeam bine, jucam bine. Toată lumea putea să observe că parcurgeam un moment bun şi aveam o formă splendidă. Am ajuns pe banca de rezerve, nu a fost ceva normal. A fost o injustiţie”, şi-au adus aminte spaniolii.

După doi ani petrecuţi la Brescia, “Regele” s-a întors în prima ligă din Spania. Gică Hagi semna cu FC Barcelona, însă urma o nouă perioadă asemănătoare cu cea petrecută la Real Madrid. “Maradona din Carpaţi” prindea rar primul “11”, iar clubul catalan l-a declarat transferabil după doar un an petrecut pe Camp Nou.

În cei patru ani petrecuţi în prima ligă din Spania, Gică Hagi a bifat şapte derby-uri El Clasico. Cinci dintre acestea le-a disputat în tricoul madrilenilor, în timp ce pentru Barcelona a prins doar două derby-uri, câte unul în fiecare sezon petrecut pe Camp Nou.