Ce mai face brazilianul ales de Real Madrid în 2008 în locul lui Coutinho

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
24/03/2018, 15:31
Ce mai face brazilianul ales de Real Madrid în 2008 în locul lui Coutinho GALERIE FOTO

În 2008 Real Madrid îl putea avea pe Santiago Bernabeu pe noul star al Barcelonei, brazilianul Phillipe Coutinho. Acesta a costat în iarnă 162 de milioane de euro cu bonusuri, iar pe madrileni în 2008 i-ar fi costat 2 milioane,

Antrenorul lui Real era Miguel Angel Portugal, care îl văzuse pe Coutinho şi îl plăcuse mult. El i-a spus preşedintelui lui Real, Ramon Calderon la acel moment, că se face  o excelentă afacere prin achiziţionarea lui Coutinho. Şi a plecat în concediu. 

A costat cu 500.000 de euro mai mult decât valoara Coutinho

Dar Clderon nu a ascultat de antrenor. Oamenii săi, în loc să îl ia pe Coutinho, au plătit 2,5 milioane euro celor de la Vasco da Gama pentru un jucător dse 16 ani, tot brazlian, pe nume Alipio. Acesta a sosit la Madrid, dar în loc să ajungă vedetă a început un infinit calvar.

Alipio a jucat doar puţin la a treia echipă a clubului, a trecut pe la Benfica, a mers prin Cipru şi Grecia şi după eşecuri unul după altul s-a întors cu coada între picioare în Brazilia, unde a continuat să joace numai la cluburi din ligile inferioare.

Problemele de sănătate, în special o tendinită netrată la timp, care a dus până la urmă la o intervenţie chirurgicală complicată, i-a făcut ani de-a rândul mari probleme. La toate acestea Alipio consideră că o altă cauză a eşecului său este faptul că viaţa a fost foarte dură cu el, necunoscându-şi niciodată tatăl, mort înainte de a se naşte el, iar la 10 ani şi-a pierdut şi mama. “Cred că dacă aveam alături o mamă şi un tată, talent a fost cu carul, viaţa mea ar fi mers într-o altă direcţie şi aş fi ajuns cineva în fotbal”

VEZI VIDEO CU ALIPIO LA REAL MADRID C

Ştirea MOMENTULUI

Liverpool – PSG 3-2. Firmino le aduce victoria „cormoranilor” în meciul serii din Champions League. Video

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×