Fotbal international

Real Madrid, cea mai drastică înfrângere pe teren propriu în Liga Campionilor în istoria sa!

12.12.2018 | 22:25
Real Madrid, "umilită" de ȚSKA Moscova 0-3 pe Santiago Bernabeu
ADVERTISEMENT

Real Madrid condusă de Santiago Solari a stabilit un record în Liga Campionilor ce data de la înființarea competiției. “Galacticii” au pierdut pentru prima oară în istorie în Champions League  un meci pe Santiago Bernabeu la 3 goluri diferență. Cei care au reușit performanța să-i bată așa rău au fost rușii de la ȚSKA Moscova, echipă ce îi învinsese și în tur într-un meci arbitrat de Ovidiu Hațegan.

Din sezonul 2009-10 nu a mai pierdut Real Madrid un meci pe teren propriu in grupele Ligii Campionilor. Se întâmpla pe 21 occtombrie 2010, în fața unei echipei italiene, Real Madrid – AC Milan 2-3. De atunci Real Madrid nu a mai pierdut pe Santiago Bernabeu în Liga Campionilor. Acum cu rușii de la ȚSKA nu doar că a pierdut, dar trupa lui Santiago Solari a fost umilită. A fost Real Madrid – ȚSKA 0-3.

ADVERTISEMENT

Real Madrid, cea mai dură înfrângere pe teren propriu în Liga Campionilor. “Galacticii” s-au calificat de pe primul loc.

Umilința îndurată de Real Madrid pe Santiago Bernabeu în fața lui ȚSKA Moscova nu a avut repercursiuni în clasament. Campioana Europei era sigură de primul loc în grupa G, încă din etapa trecută, când Real Madrid a învins cu 2-0 în deplasare pe AS Roma. Cele două echipe s-au calificat din această grupă, chiar dacă ambele au pierdut în ultima etapă. Viktoria Plzen – AS Roma 2-1 și Real Madrid – ȚSKA Moscova 0-3.

Real Madrid – ȚSKA Moscova 0-3

Santiago Solari a menajat mai mulți jucători, printre ei și Balonul de Aur, Luka Modric. Nu au fost în teren de la început alte nume mari la Real Madrid, Gareth Bale, Toni Kroos sau Raphael Varane. Cu această ocazie brazilianul Vinicius la 18 ani și 152 de zile a devenit al treilea tânăr jucător al “galacticilor” în Liga Campionilor, după Iker Casillas (18 ani și 117 zile) și Raul (18 ani și 77 de zile). Real Madrid a terminat prima în grupa G, urmată de AS Roma, în timp ce echipa ce va merge în Europa League este Viktoria Plzen. Chiar dacă a bătut pe Real, ȚSKA Moscova a fost eliminată din competiție.

ADVERTISEMENT
  • 2 victorii a avut ȚSKA Moscova în grupă, ambele în fața lui Real Madrid, 1-0 și 3-0