Fotbal international

Nu a câștigat nimic în acest sezon dar rămâne brandul numărul 1 în lume. Real Madrid, peste Barcelona

16.05.2019 | 15:36
Nu a castigat nimic in acest sezon dar ramane brandul numarul 1 in lume Real Madrid peste Barcelona

Nu a câștigat nimic în acest sezon, dar Real Madrid rămâne brandul numărul 1 lume, conform Brand Finance. Real Madrid ocupă poziția de lider, înaintea lui Manchester United și Barcelona. Real Madrid valorează, conform Brand Finance, 1,646 miliarde euro, iar pe podium se mai regăsesc Manchester United, 1,472 miliarde și Barcelona, marele rival, 1,393 miliarde. Interesant este că după Real Madrid, care a dezamăgit crunt în acest sezon, locul doi revine tot unui club aflat în serioasă derivă, Manchester United.

Real Madrid, cel mai puternic brand din lumea fotbalului

Bayern Munchen se situează pe locul 4, cu 1,314 miliarde și abia a cincea este campioana ultimelor două ediții din Premier League, Manchester City, cu 1,255 miliarde, iar TOP 6 este închis de una dintre finalistele Champions League, Liverpool, 1,191 miliarde.

Real Madrid revine pe primul loc în această ierarhie a brandurilor după un deceniu, perioadă în care deși a câștigat de trei ori trofeul Champions League Cristiano Ronaldo, starul echipei din ultimii nouă ani, și colegii lui nu au reușit această performanță. Anul trecut valoarea brandului a crescut cu 27 la sută ca urmare a faptului că a fost singura echipă care a acumulat venituri de 750 milioane euro.

Real Madrid e urmată în ierahie de alt club cu fiasco total în ultimul sezon, Manchester United
Real Madrid e urmată în ierahie de alt club cu fiasco total în ultimul sezon, Manchester United

Real Madrid ar putea fi cumpărată cu 4,179 miliarde euro

La general dacă mâine cineva ar vrea să cumpere Real Madrid ar trebui să scoată din conturi 4,179 miliarde euro, după cum au calculat cei de la Brand Finance. Barcelona costă ceva mai puțin, dar nu cu mult, 4,125 miliarde, iar pe Manchester United ar trebui să o poți achiziționa pentru 4,044 miliarde. Clubul la care președinte este Florentino Perez continuă să aibă o imagine în planul cifrelor de afaceri extrem de ridicată și de profitabilă, ceea ce ar trebui să îl determine în această vară pe Florentino Perez să efectueze o campanie de achiziții stelară, pentru că ar periculos ca Real Madrid să aibă la rând două sezoane cenușii.

Deocamdată, transferurile lui Eden Hazard și Luka Jovic, la care se adaugă în defensivă aducerea de la Porto a lui Militao, confirmă faptul că eșecul din acest sezon va schimba complet politica lui Florentino Perez, care a înțeles că este momentul pentru a construi un lot foarte puternic, pentru a putea merge pe mai multe fronturi sezonul viitor.