Fotbal international

Real Madrid, cel mai slab atac din ultimii 15 ani! Cifrele care îi sperie pe fanii ”galacticilor”

05.03.2019 | 15:40
Real Madrid cel mai slab atac din ultimii 15 ani Cifrele care ii sperie pe fanii galacticilor

Campioana Europei, Real Madrid, traversează unul dintre cele mai negre sezoane din ultima perioadă, iar cotidianul spaniol As a scris că ”galacticii” au cel mai slab atac din ultimii 15 ani. În actuala stagiune, formația pregătită de Santiago Solari are zece partide fără gol marcat în 44 de întâlniri, cifră care nu a mai fost atinsă din sezonul 2004-2005, atunci când pe banca tehnică s-au aflat Jose Antonio Camacho, Mariano Garcia Remon și Vaderlei Luxemburgo.

Real Madrid, cel mai slab atac din ultimii 15 ani

În acest sezon, Real Madrid nu a reușit să înscrie înultimele două întâlniri cu FC Barcelona (în cupă și în campionat), în partidele cu FC Sevilla, Athletic Bilbao, Deportivo Alaves, Eibar, Real Sociedad, Leganes și în dubla cu ȚSKA Moscova din faza grupelor Champions League. Cauzele sunt multiple, de la plecarea lui Cristiano Ronaldo în vară și până la criza de formă prin care trec mai multe vedete ale ”galacticilor”.

Surprinzătoarea cedare a lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino, i-a păgubit pe madrileni de 50 de goluri pe sezon. Președintele Florentino Perez nu a reușit să aducă niciun star în locul portughezului, așa că în primul ”11” și-a făcut loc tânărul Vinicius. Brazilianul este un jucător de perspectivă, cu multă calitate, dar mai are mult până să poată fi înlocuitorul perfect pentru cel care a fost timp de nouă ani idolul de pe Santiago Bernabeu.

Luka Modric și Gareth Bale saunt dezamăgiți după înfrângerea din meciul cu FC Barcelona
Luka Modric și Gareth Bale saunt dezamăgiți după înfrângerea din meciul cu FC Barcelona

Luka Modric a arătat cu degerul spre conducere

Înaintea meciurlui retur cu Ajax Amsterdam din optimile de finală ale Champions League, mijlocașul croat Luka Modric a lansat un atac la adresa conducătorilor clubului: “Cristiano marca 50 goluri şi nu găseşti pe nimeni care să înscrie atât de mult. Ar trebui ca cineva să facă un pas înainte. Nu să marcheze 50 de goluri, dar măcar 20 de goluri. Nu vreau să dau nume. Este marea noastră problemă în acest sezon. În meciul cu Barcelona am avut multe ocazii, dar nu am ştiut să profităm şi am fost pedepsiţi. Trebuie aduşi doi sau trei jucători care să marcheze cel puţin 15 goluri”.

Cifrele salbe realizate de Real Madrid pe fază ofensivă în acest sezon se revăd și în media scăzută de goluri 1,98 pe meci. ”Galacticii” au înscris de 87 de ori în 44 de partide, un sezon mai slab fiind în 2007-2008, atunci când au marcat de 86 de ori în tot atâtea meciuri. În cei nouă ani cu Ronaldo în echipă, madrilenii au avut maxim șapte întâlniri pe sezon fără gol marcat, iar în 2016-2017 a reușit să puncteze în toate cele 73 de jocuri reușind un record istoric.