Fotbal international

Real Madrid cere fanilor să nu iasă în stradă joi seară, dacă va deveni campioana Spaniei

15.07.2020 | 17:22
Real Madrid cere fanilor sa nu iasa in strada joi seara daca va deveni campioana Spaniei
ADVERTISEMENT

Real Madrid are un avans de 4 puncte în faţa marii rivale FC Barcelona, iar joi seară, de la 22:00, joacă împotriva lui Villarreal, în etapa 37 din La Liga, cu trofeul de campioană a Spaniei pe masă.

O victorie e elevilor lui Zinedine Zidane contra „submarinului galben“ îi garantează Realului cel de-al 34-lea titlu din istorie, indiferent de rezultatul Barcelonei cu Osasuna, într-o partidă care se dispută în acelaşi timp.

ADVERTISEMENT

Conducerea de pe Santiago Bernabeu a rugat suporterii să nu ia cu asalt străzile capitalei Spaniei, în cazul în care Real va deveni matematic noua campioană, pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Real Madrid: „Jucătorii nu vor merge la Piaţa Cibeles“

Conducerea clubului madrilen a dat publicităţii următorul comunicat:

„Suntem cu toţii conştienţi de situaţia dificilă pe care o trăim şi de efortul pe care îl face societatea pentru combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Fotbalul îşi aduce la rândul său contribuţia şi, împreună, am putut relua competiţia într-un context complicat.

ADVERTISEMENT

În cazul în care Real Madrid va deveni campioană, jucătorii nu se vor deplasa la locurile tradiţionale de sărbătorire, în mod special în Piaţa Cibeles.

Le cerem, aşadar, suporterilor noştri ca, în cazul câştigării titlului, să nu se deplaseze în aceste locuri. În acest sens, trebuie să contribuim cu toţii, aşa cum am făcut până acum, cu mare responsabilitate, la evitarea riscurilor de infectare“.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, Spania a fost una dintre cele mai lovite ţări de pandemie, înregistrând peste 250.000 de cazuri de infectare şi mai mult de 28.000 de decese.

Ultimul titlu câştigat de Real Madrid în La Liga a fost în 2017, iar înainte de acesta, în 2012. Din 2008, rivala FC Barcelona a ridicat trofeul de nu mai puţin de 8 ori.

ADVERTISEMENT