Cele mai citite

Real Madrid, cîştig RECORD din Ligă! Cît valorează GOLUL lui Ramos

Real Madrid a cîştigat cu 4-1 după prelungiri,  finala Ligii Campionilor cu Atletico Madrid. După acest succes, Real Madrid e prima echipă care a adunat peste 60 de milioane de euro într-un...
28.05.2014 | 17:46
Real Madrid, cîştig RECORD din Ligă! Cît valorează GOLUL lui Ramos
ADVERTISEMENT

Real Madrid a cîştigat cu 4-1 după prelungiri,  finala Ligii Campionilor cu Atletico Madrid. După acest succes, Real Madrid e prima echipă care a adunat peste 60 de milioane de euro într-un sezon de Ligă, mai exact 62 de milioane de euro, conform 

Au trecut 12 ani de la ultimul succes în Liga Campionilor pentru Real Madrid, perioadă în care “galacticii” au cheltuit 1 miliard de euro pe transferuri, conform presei din Spania. În comparaţie cu această sumă, premiul din acest an pare foarte mic. Real Madrid a cheltuit 100 de milioane de euro în vara trecută doar pe Gareth Bale ceea ce înseamnă că banii primiţi de la UEFA ar fi acoperit aproape două treimi din transfer.

ADVERTISEMENT

Precedentul record de încasări în Liga Campionilor a fost deţinut de Chelsea care a încasat 59 de milioane de euro după succesul din sezonul 2011-2012. Campioana de anul trecut, Bayern Munchen a cîştigat 55 de milioane de euro. În ultimii 10 ani, sumele pentru cîştigătoarea Ligii Campionilor au crescut semnificativ, mai ales că în urmă cu 10 ani de zile, Porto a cîştigat 25 de milioane de euro pentru cîştigarea celei mai importante competiţii intercluburi.

UEFA a dat publicităţii distribuţia banilor la cele 32 de cluburi participante. Atunci totalul banilor acordaţi cluburilor a fost de 904,6 milioane de euro, din care CFR Cluj a obţinut puţin peste 17 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

market

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri