Fotbal international

Real Madrid, aproape de o mare lovitură! Va semna cu Adidas un contract de peste un miliard de euro

17.04.2019 | 14:59
Real Madrid aproape de o mare lovitura Va semna cu Adidas un contract de peste un miliard de euro

Real Madrid nu a avut deloc un sezon bun, ratând toate obiectivele și pe plan intern și european, dar se pregătește să dea o mare lovitură în plan financiar. Va semna un megacontract cu Adidas pe termen de zece ani, care va aduce foarte mulți bani în conturile clubului prezidat de Florentino Perez. În acest sezon galacticii au fost extrem de pământeni în privința rezultatelor, singurul succes fiind reușit cu Santiago Solari pe bancă, la CM al cluburilor, în iarnă.

Real Madrid, contract cu Adidas pe zece ani, pentru 1,2 miliarde euro

Chiar și așa, fără alte trofee de adăugat în vitrina clubului, Real Madrid continuă să atragă ca un magnet și El Confidencial anunță ca iminentă încheierea unui acord cu Adidas, care va depăși valoarea de un miliard de euro, întrucât suma pe care spaniolii o vor primi anual este cea mai mare din tot ce a existat până acum la acest capitol, 120 de milioane de euro anual. Ceea ce pentru zece ani înseamnă 1,2 miliarde euro! La care se pot adăuga și bonusuri de performanță în valoare de alte 30 de milioane euro.

Odată pus în practică acest contract va face din Real Madrid clubul cu cea mai mare sumă din lume încasată dintr-un astfel de parteneriat. De notat că și în prezent Adidas este partenerul madrilenilor, dar aceștia primesc anual 42 de milioane euro. Jumătate din ceea ce încasează anual marea rivală Barcelona de la  Nike.

Real Madrid ia momentan 42 milioane euro, jumătate din înțelegerea Barcelonei cu Nike
Real Madrid ia momentan 42 milioane euro, jumătate din înțelegerea Barcelonei cu Nike

Liverpool pregătește o lovitură asemănătoare

Planul lui Real Madrid ar putea fi ajuns undeva aproape de Liverpool, în Premier League, care este aproape de a încheia un acord cu Nike tot pe un deceniu, cu o valoarea foarte apropiată de un miliard de euro. Momentan, cormoranii au contract cu o companie de echipament sportiv mult mai mică, New Balance, dar în vară vor închide parteneriatul cu ei.

Acesta ar deveni cel mai mare contract de parteneriat pentru Premier League, peste actualul record al lui Manchester United cu Adidas, tot pe zece ani, început în 2015 și care se ridică la suma de 877 milioane euro. Pe locul doi vin vecinii de la City, cu Puma, contract de 760 milioane euro.