Sport

Real Madrid, contract astronomic pe 25 de ani cu o companie americană. Ce sumă va fi investită anual în Santiago Bernabeu. Video

Clubul spaniol Real Madrid a încheiat un acord cu o companie americană de sport și evenimente, care va vira, anual, mai multe sute de milioane de euro în stadionul „galacticilor”.
28.01.2022 | 00:29
Real Madrid contract astronomic pe 25 de ani cu o companie americana Ce suma va fi investita anual in Santiago Bernabeu Video
Toate lucrările la stadionul Santiago Bernabeu vor fi finalizate în primele luni ale anului 2023. Sursa foto: captură video Real Madrid youtube
ADVERTISEMENT

Real Madrid și-a inaugurat noul stadion Santiago Bernabeu pe 12 septembrie 2021, în runda 4 a ediției actuale de campionat, la meciul cu Celta Vigo, câștigat de „galactici” cu 5-2. Investiția totală a fost puțin peste 800.000.000 de euro, dar suma va fi recuperată în cel mult 3 ani.

400 de milioane de euro vor fi investite, anual, în Santiago Bernabeu

Acest lucru este posibil deoarece clubul a încheiat un acord cu o companie americană de sport și evenimente, Legends, care va contribui cu aproximativ 400 de milioane de euro pe an pentru desfășurarea diferitelor evenimente la noul Santiago Bernabeu, informează marca.com.

ADVERTISEMENT

Contractul este valabil pentru o perioadă de 25 de ani și, conform înțelegerii, Real Madrid cedează companiei americane 20% din exploatarea stadionului. De altfel, Legends se ocupă, deja, de anumite aspecte comerciale ale clubului.

Există și o condiție în contractul dintre cele două părți. Real Madrid cedează respectivele procente numai dacă Legends își îndeplinește promisiunea în ceea ce privește investirea a 400 de milioane de euro anual.

ADVERTISEMENT

De noul stadion va beneficia nu numai echipa de fotbal, ci și cea feminină de fotbal și cea masculină de baschet. Dar sportul nu va fi singura utilizare stadionului.

Astfel, se are în vedere organizarea de concerte și a altor evenimente, datorită capacității de parcelare pe care o va avea stadionul, și care care se apreciază că va fi finalizată în primele luni ale anului 2023.

ADVERTISEMENT

Real Madrid continuă să lucreze la noul stadion Santiago Bernabeu și din punct de vedere economic

Clubul continuă să lucreze la noul stadion, amintește publicația Marca, nu doar din punct de vedere arhitectural, ci și din punct de vedere economic. După ce lucrările vor fi finalizate, arena va fi deschisă publicului 300 de zile pe an.

Concertele, congresele, evenimentele sportive de tot felul (în afară de fotbal) și o gamă largă de restaurante, deschise și pe timpul nopții, își propun să facă din Santiago Bernabeu unul dintre principalele centre de divertisment din oraș.

ADVERTISEMENT

Skywalk-ul care va inconjura intregul stadion va deveni una dintre bijuteriile arenei si ale capitalei, cu restaurante în care vor lucra bucătari celebri, cum ar fi Martin Berasategui.

De asemenea, se va face un concurs la care vor participa cele mai puternice firme de restaurare pentru exploatarea acestor spații. Pe margine, noile zone VIP vor avea suprafețe de peste 25.000 de metri pătrați.

Pe noul stadion al lui Real Madrid pot fi organizate concerte cu 100.000 de spectatori

Cel mai important aspect este că acoperișul stadionului va fi retractabil, astfel că ploaia nu va fi un impediment pentru niciun eveniment organizat, cum ar fi concertele la care vor putea asista 100.000 de spectatori sau chiar curse de kartinguri.

De asemenea, gazonul va fi aşezat pe un sistem cu şine şi va putea fi scos complet din stadion în perioada în care nu este nevoie de el. Acesta va fi ţinut într-o seră cu umiditate şi lumină necesare pentru a nu se deteriora.

Noul Santiago Bernabeu va avea o înălțime de 60 de metri și va fi cel mai mare din Europa, la egalitate cu cel din Sankt Petersburg, construit în 2018, pentru meciurile de la Campionatul Mondial organizat de Rusia.

Noul stadion al lui Real Madrid este mult mai spațios

Un alt element important îl reprezintă un sistem cu ecrane de 360 de grade, iar orice spectator va putea vedea meciul fără probleme, indiferent de locul în care stă. Totodată, fiecare toaletă a arenei vine alături de un ecran tactil, tocmai pentru ca fanii să nu piardă niciun moment important din meci.

Deși stadionul se mărește considerabil, numărul de locuri nu va suferi nicio modificare, cu toate că inițial se dorea suplimentarea locurilor cu încă 3.000 de scaune. Astfel arena are o capacitate tot de 81.000 de locuri, însă este mai spațioasă, așa că fanii vor avea mai mult loc pe scaune.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”