Sport

Real Madrid dă în judecată La Liga. Odată cu majorarea de capital, șansele creării Super Ligii Europene, devin aproape nule

Președintele lui Real Madrid, Florentino Perez, va contesta în instanțe majorarea de capital pe care fondul de investiții CVC Parteners o propune pentru La Liga.
10.08.2021 | 22:37
Președintele lui Real Madrid, Florentino Perez, va contesta în instanțe majorarea de capital pe care fondul de investiții CVC Parteners o propune pentru La Liga.
ADVERTISEMENT

Președintele La Liga, Javier Tebas a bătut palma cu reprezentanții fondului de investiții CVC, aceștia din urmă urmând să obțină 10% din capitalul La Liga în schimbul a 2,7 miliarde de euro.

Afacerea, văzută cu ochi buni de marea majoritate a cluburilor de fotbal din Spania, este contestată de Florentino Perez. Președintele lui eal Madrid își vede astfel, năruit visul de a crea Super Liga Europeană, împotriva voinței UEFA.

ADVERTISEMENT

Florentino Perez amenință cu acțiuni în justiție fără precedent

Președintele grupării de pe Santiago Bernabeu nici nu vrea să audă de parteneriatul dintre La Liga și fondul de investiții CVC. Șeful Realului din Madrid a anunțat public că îl va acționa în judecată pe președintele La Liga.

”Consiliul de administrație al Real Madrid CF, întrunit astăzi la ora 11:00, a convenit în unanimitate să întreprindă acțiuni juridice atât civile, cât și penale împotriva președintelui LaLiga, domnul Javier Tebas Medrano, împotriva domnului responsabil Javier de Jaime Guijarro cu fondul CVC și împotriva Fondului CVC Capital Partners SICAV-FIS.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Consiliul de administrație a decis, de asemenea, să întreprindă acțiuni în justiție, care sunt considerate adecvate pentru anularea eventualelor acorduri adoptate de Adunarea La Liga, care va avea loc la 12 august 2021, cu privire la acordul dintre La Liga și Fondul CVC”, se arată în comunicatul remis de gruparea madrilenă, condusă de Florentino Perez.

Președintele La Liga a decis să-i răspundă lui Florentino Perez cu aceeași monedă. Javier Tebas susține că Florentino Perez a fost de ani de zile un veritabil obstacol în dezvoltarea fotbalului spaniol.

ADVERTISEMENT

”Metoda amenințătoare care a fost folosită de ani de zile de către FP (Florentino Perez) în privat este acum transferată sectorului public. Cluburile și instituțiile suportă amenințările sale de ani de zile.

Din 2015, împotriva vânzării colectivizate (a drepturilor TV), provocărilor constante ale acordurilor, Superliga … Real Madrid merită mai mult”, a scis Javier Tebas pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Cine este CVC Partners

CVC Parteners e pe piață din 1981 și este o companie care se ocupă de capitaluri private și credite. Compania este evaluată la 162,7 miliarde de euro și au 24 de sucursale la nivel global, pe trei continente.

Prima investiție masivă în sport a fost în Turneul Celor Șase Națiuni, unde compania bagă anual peste 365 de milioane de lire sterline. Sunt implicați de asemenea în volei, tenis, Moto GP și Formula 1.

Parteneriatul dintre cele două entități se dorește a fi de lungă durată, pe parcursul a zeci de ani. La scurt timp după ce s-au implicat în rugby, au investit alte 300 de milioane de dolari în federația  internațională de volei.

ADVERTISEMENT
Tags: