Fotbal international

Real Madrid, dezastru financiar după eliminarea din Liga Campionilor! Câţi bani au pierdut “galacticii”

05.03.2019 | 23:55
Real Madrid dezastru financiar dupa eliminarea din Liga Campionilor Cati bani au pierdut galacticii

Real Madrid a suferit un dezastru financiar după eliminarea din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Campioana Europei a fost învinsă de Ajax Amsterdam, scor 1-4, şi madrilenii pierd o sumă importantă de bani. Sezonul dezamăgitor pe plan sportiv va afecta şi bugetul clubului de pe “Santiago Bernabeu”, motiv pentru care fanii să-i ceară demisia lui Florentino Perez.

Real Madrid, dezastru financiar după eliminarea din Liga Campionilor. Gaură în bugetul clubului

Eliminarea lui Real Madrid din Liga Campionilor este egală cu un dezastru financiar pentru clubul de pe “Santiago Bernabeu”. În sezonul 2017-18, când madrilenii au câştigat trofeul, spaniolii au primit 88.600.000 de euro din partea UEFA, echipa antrenată de Santiago Solari reuşind să pună mâna pe cea mai mare sumă a stagiunii.

În actualul sezon, Real Madrid a încasat doar 38.250.000 de euro. Ibericii au primit 15.250.000 de euro de pe urma calificării în grupele Ligii Campionilor. În toamnă, echipa antrenată de Santiago Solari a obţinut patru victorii şi două înfrângeri în Grupa G, ceea ce a însemnat 10.800.000 de euro.

Real Madrid, dezastru financiar după eliminarea din Liga Campionilor. Câţi bani au pierdut "galacticii"
Real Madrid, dezastru financiar după eliminarea din Liga Campionilor. Câţi bani au pierdut “galacticii”

Câţi bani a primit Real Madrid pentru calificarea în optimile de finală

Real Madrid a încheiat Grupa G pe primul loc şi s-a calificat în optimile de finală. UEFA a premiat-o cu 9.500.000 de euro pentru această performanţă. Victoria din meciul retur cu Ajax Amsterdam a mai adus în conturile clubului 2.700.000 de euro.

Faţă de sezonul trecut, Real Madrid va avea un minus în buget de 50.400.000 de euro, diferenţa între banii câştigaţi din Liga Campionilor în stagiunea 2017-18 şi cei din actualul sezon. În plus, eliminarea în optimile de finală va aduce şi mai puţini bani din partea sponsorilor.