Fotbal international

Real Madrid domină clasamentul punctelor obţinute în Champions League! Cum arată top 10

01.12.2020 | 21:07
Real Madrid domina clasamentul punctelor obtinute in Champions League Cum arata top 10
Champions League, aproape să își schimbe formatul. Ce vrea să facă UEFA
ADVERTISEMENT

Real Madrid este echipa care domină detașat clasamentul punctelor obținute în Champions League, reușind să strângă nu mai puțin de 863, cu aproape 200 în plus față de locul doi, în 441 de partide.

Campioana Europei, Bayern Munchen este pe locul doi în acest clasament, cu o „zestre” de 686 de puncte, la mare distanță de Real Madrid, câștigătoare de treisprezece ori a trofeului Champions League și care o surclasează pe rivala Barcelona în acest top.

ADVERTISEMENT

Realul a cucerit ultima oară Liga Campionilor în urmă cu doi ani, când a stabilit un parcurs incredibil în cea mai importantă competiție europeană din lume: trei trofee Champions League câștigate la rând (2016, 2017, 2018) și are nu mai puțin de 262 de victorii în UCL, golaveraj +491.

Real Madrid, regina Champions League! Cele mai multe puncte obținute, la mare distanță de rivala Barcelona

Real Madrid a reușit să își lase în spate la mare distanță rivala Barcelona, care e abia pe locul trei în acest clasament, cu 628 de puncte, la 258 de puncte distanță de madrileni, dar foarte aproape de Bayern Munchen. Doar că în acest sezon Realul are extrem de mulți jucători accidentați și nici în campionat nu se află într-o formă prea bună, așa că anul acesta are șanse mici să câștige trofeul, la care e favorită campioana Liverpool, care domină Premier League în ultimii ani.

ADVERTISEMENT
Top 10 al echipelor cu cele mai multe puncte obtinute in istoria Champions League. Sursa foto: transfermarkt.com
Top 10 al echipelor cu cele mai multe puncte obtinute in istoria Champions League. Sursa foto: transfermarkt.com

Liverpool e pe locul 7 în acest clasament al punctelor, la egalitate cu FC Porto (375 de puncte) și are nevoie neapărat de victorie cu Ajax Amsterdam pentru a se califica în optimi, olandezii fiind cei care închid top 10 al echipelor cu cele mai multe puncte în UEFA Champions League (325 de puncte).

Manchester United este echipa englezească cea mai bine clasată, în fața rivalei Liverpool, pe locul al patrulea cu 512 puncte, cu nu mai puțin de 137 de puncte avans față de cormorani, ambele echipe câștigând UEFA Champions League de câte două ori.

ADVERTISEMENT

Cum arată top 10 al echipelor cu cele mai multe puncte în Champions League

Bayern Munchen este una dintre favoritele la câștigarea trofeului și poate recupera din terenul pierdut în fața celor de la Real Madrid, iar echipe precum Juventus și AC Milan pot de asemenea înainta cât mai sus în competiție.

Juventus Torino e abia pe locul cinci în clasament, cu 493 de puncte, la o distanță confortabilă de rivala AC Milan, care e pe locul 6 cu doar 417 puncte, dar înaintea lui Liverpool și FC Porto.

ADVERTISEMENT

Top 10 este completat de Benfica Lisabona cu 371 de puncte și Ajax Amsterdam, în timp ce echipe precum Arsenal, Chelsea și Inter se bat să intre în topul echipelor cu cele mai multe puncte.

Cum arată top 21-40 al echipelor cu cele mai puncte în Champions League:

Top 21-40 al echipelor cu cele mai multe puncte obtinute in istoria Champions League. Sursa foto: transfermarkt.com
Top 21-40 al echipelor cu cele mai multe puncte obtinute in istoria Champions League. Sursa foto: transfermarkt.com
ADVERTISEMENT