Fotbal international

Real Madrid, eliminare umilitoare din Liga Campionilor! Când au părăsit “galacticii” ultima oară UCL în optimile de finală! Video

06.03.2019 | 00:10
Real Madrid eliminare umilitoare din Liga Campionilor Cand au parasit galacticii ultima oara UCL in optimile de finala Video

Real Madrid a suferit o eliminare umilitoare din Liga Campionilor după ce echipa antrenată de Santiago Solari a fost învinsă de Ajax Amsterdam, scor 1-4, în returul de pe “Santiago Bernabeu”. Câştigătoarea ultimelor trei ediţii de UEFA Champions League a părăsit competiţia după o prestaţie dezamăgitoare, iar fanii blanco şi-au adus aminte de ultima ruşine asemănătoare.

Real Madrid, eliminare umilitoare din Liga Campionilor. Coşmarul Lyon din 2010

Eliminarea umilitoare a lui Real Madrid din Liga Campionilor le-a adus aminte suporterilor de pe “Santiago Bernabeu” de coşmarul din sezonul 2009-10. În urmă cu nouă ani, madrilenii părăseau competiţia tot în faza optimilor de fază, însă în faţa lui Lyon.

În tur, Lyon a obţinut victoria pe teren propriu, scor 1-0, însă specialiştii se aşteptau ca Real Madrid să întoarcă rezultatul la meciul retur. Pe 10 martie 2010, madrilenii au început bine partida contra echipei franceze, iar Cristiano Ronaldo a egalat situaţia celor două manşe în minutul 6. Pe finalul meciului de pe “Santiago Bernabeu”, când suporterii celor două echipe se gândeau la prelungiri, Miralem Pjanic a marcat golul care a eliminat-o pe Real Madrid în optimile de finală.

Transferuri record pentru un fiasco istoric

În vara anului 2009, Real Madrid fusese foarte activă pe piaţa transferurilor. Cristiano Ronaldo era transferat de la Manchester United în schimbul a 94 de milioane de euro. Kaka, cumpărat cu 67 de milioane de euro de la AC Milan, era al doilea cel mai scump transfer făcut de madrileni în acea vară.

Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa, Alvaro Negredo, Raul Albion, Karim Benzema sau Esteban Granero erau ceilalţi jucători aduşi de Real Madrid în vara anului 2009. În total, “galacticii” au cheltuit peste 200.000.000 de euro pe transferuri.