Fotbal international

Real Madrid este interesată de Reinier, noua senzație din fotbalul brazilian. Cotă de piață impresionantă la 17 ani: 25.000.000 de euro

27.12.2019 | 09:30
Real Madrid este interesata de Reinier noua senzatie din fotbalul brazilian Cota de piata impresionanta la 17 ani 25000000 de euro
ADVERTISEMENT

Orice puști care face senzație în fotbalul mondial intră automat pe radarul scouterilor lui Real Madrid. Același lucru se întâmplă și cu brazilianul Reinier Jesus Carvalho de la Flamengo. În vârstă de 17 ani, acesta a uimit lumea fotbalului la Campionatul Mondial U17, iar în 2019 a făcut pasul și către prima echipă a lui Flamengo.

Real Madrid, interesată de Reinier, noua senzație din fotbalul brazilian. Cotă de piață impresionantă la 17 ani

După turneul final al CM U17, Reinier Jesus Carvalho a fost oferit de impresari celor de la Atletico Madrid, însă ibericii, după mai multe runde de negocieri, au renunțat la transfer. Fiind extracomunitar, Reinier avea și un preț exorbitant de 60.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Între timp, Real Madrid a pus ochii pe brazilian și, informează SportTV Globo, ”albii” ar fi intrat deja în contact cu șefii clubului Flamengo. De la 60.000.000 în urmă cu câteva luni, clauza fotbalistului de 17 ani a ajuns acum la 35.000.000 de euro.

Reinier este un fotbalist care joacă pe postul de mijlocaș ofensiv și poate fi folosit și ca atacant. Este pe profilul lui Vinicius Junior și Rodrygo, alți jucători brazilieni transferați în ultimii ani de fosta campioană a Europei.

ADVERTISEMENT
  • 25.000.000 de euro este cota de piață a lui Reinier pe Transfermarkt.com

Reinier, mare fan al lui Zinedine Zidane

La o înălțime de 1,85 metri, Reinieri are o tehnică de invidiat și o capacitate de a trece extrem de ușor de adversari și din această cauză a fost comparat cu Kaka. Puștiul știe pe cine vrea să urmeze în carieră. E vorba de posibilul său viitor antrenor.

”Mă inspir din tot ce a făcut Zidane. Am văzut o mulțime de videoclipuri pe internet cu el. Întotdeauna încerc să-l copiez”, a declarat Reinier în vara lui 2019.

ADVERTISEMENT

Real Madrid nu e singura care îl dorește pe Rainier

Reinier Jesus Carvalho mai are contract cu Flamengo până la finalul anului 2020, dar marile cluburi ale Europei au început deja ”lupta” pentru achiziționarea sa.

Rând pe rând, pe puștiul lui Flamengo au venit oferte și interese din Premier League și Serie A. Primii care l-au vrut au fost cei de la Everton, care ar fi pus pe masa tratativelor 40 de milioane de euro, însă brazilienii nu au părut deloc impresionați.

ADVERTISEMENT

A urmat AC Milan, cei care l-au trimis pe Leonardo să-l urmărească. Fostul jucător a plecar la PSG între timp, iar transferul a intrat în impas.

În toamna trecută, Rainier a făcut pasul către prima echipă a lui Flamengo. A bifat deja 15 meciuri în care a marcat 6 goluri și a oferit două pase decisive.

ADVERTISEMENT