Sport

Real Madrid, gol la singurul şut pe poartă din finala Ligii Campionilor! Liverpool are cifrele, dar “galacticii” iau trofeul!

Cu o întârziere de 36 de minute, din cauza problemelor la porţile stadionului, finala Ligii Campionilor a început cu un Liverpool dezinvolt. De cealaltă parte, Real Madrid a apărut rar în atac.
28.05.2022 | 23:39
Real Madrid gol la singurul sut pe poarta din finala Ligii Campionilor Liverpool are cifrele dar galacticii iau trofeul
Real Madrid, cifre modeste după primele 45 de minute din finala cu Liverpool (sursă foto: uefa.com)
ADVERTISEMENT
28-05-2022
21:11

Real Madrid a marcat la primul şut pe poartă

În minutul 59, Vinicius a deschis scorul în Liverpool – Real Madrid, la primul şut pe poartă al “galacticilor” în finala Ligii Campionilor. Brazilianul a fost găsit perfect de Federico Valverde, cu o centrarea din partea dreaptă.

Până la golul din minutul 59, Vinicius Junior fusese cel mai slab jucător al lui Real Madrid, cu cifre horror în prima repriză, când pierduse mingea de şase ori.

Real Madrid nu a reuşit o primă repriză prea bună în finala cu Liverpool, iar “galacticii” nu s-au văzut mai deloc în ofensivă. După primele 45 de minute, “cormoranii” au fost mai activi şi au avut ocaziile mai mari să marcheze, în timp ce madrilenii le-au pus rar probleme, dar puteau da lovitura înainte de pauză,

Cifrele primelor 45 de minute din finala Ligii Campionilor: Liverpool, cu mult peste Real Madrid

Liverpool a fost mai activă a atac, dar tot Real Madrid putea să puncteze pe tabelă. În minutul 42, Karim Benzema l-a învins pe Alisson, însă reuşita francezului a fost anulată pe motiv de ofsaid. Astfel, sistemul VAR a şters şi singurul şut pe poartă al madrilenilor din prima repriză.

ADVERTISEMENT

La pauză, Liverpool a surclasat-o pe Real Madrid, cu 5-0 la capitolul şuturi pe poartă, iar “cormoranii” au ratat câteva mari ocazii. Cea mai mare a venit în minutul 21, când mingea şutată de Sadio Mane a lovit bara porţii lui Thibaut Courtois.

După primele 45 de minute, Liverpool a ajuns la 36 de atacuri periculoase, în timp ce Real Madrid s-a oprit la 13 acţiuni. “Galacticii” au reuşit să-şi îmbunătăţească balanţa pe finalul primei reprize, când au urcat în jumătatea adversarului.

ADVERTISEMENT

Statisticile primei reprize din Liverpool – Real Madrid

  • şuturi pe poartă: 5-0
  • şuturi pe lângă poartă: 3-0
  • atacuri: 78-33
  • atacuri periculoase: 36-13

Ibrahima Konate, cea mai mare notă după primele 45 de minute din Liverpool – Real Madrid

La finalul primelor 45 de minute, Ibrahima Konate era jucătorul cel mai bine notat din Liverpool – Real Madrid, cu 7,7 pe platforma FotMob. Fundaşul francez a câştigat 4 dueluri, a recuperat mingea de 4 ori şi a pierdut mingea o singură dată. În plus, fotbalistul de 23 de ani avea procentaj de 100% la driblinguri reuşite.

Cea mai mică notă, la pauză, o avea Vinicius Junior, cu 5,5. În cele 45 de minute, brazilianul fusese jucătorul care pierduse de cele mai multe ori minge, de 6 ori, şi reuşise să aibă un singur duel câştigat. Mai mult decât atât, atacantul de 21 de ani a încercat să dribleze de 2 ori, dar de fiecare dată a fost blocat.

ADVERTISEMENT

Cum Liverpool a fost mai prezentă în atac, Thibaut Courtois are o notă mai bună, după primele 45 de minute, în comparaţie cu Alisson. Portarul lui Real Madrid a avut cinci parade, printre care s-au numărat două la acţiunile lui Mohamed Salah.

Notele după primele 45 de minute din Liverpool – Real Madrid

Liverpool: Alisson (6,5) – Alexander-Arnold (7,5), Konate (7,7), Van Dijk (6,6), Robertson (7,3) – Fabinho (7,0), Henderson (7,0), Thiago Alcantara (7,5) – Salah (6,4), Mane (7,0), Luis Diaz (6,7).

ADVERTISEMENT

Real Madrid: Courtois (6,8) – Carvajal (6,4), Militao (6,6), Alaba (6,9), Mendy (7,1) – Modric (6,5), Casemiro (6,6), Kroos (6,7) – Valverde (6,4), Benzema (6,4), Vinicius (5,5)

ADVERTISEMENT