Fotbal international

Real Madrid – FC Barcelona din vară a fost anulat. Pierderi de milioane de euro!

11.04.2020 | 21:47
Real Madrid  FC Barcelona din vara a fost anulat Pierderi de milioane de euro
Real Madrid - FC Barcelona din vară a fost anulat. Pierderi de milioane de euro! Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Veste foarte proastă pentru numeroșii fani de peste Ocean ai celor două mari puteri din fotbalul spaniol, Barcelona și Real Madrid.

COVID a anulat acest meci

Mult așteptatul meci din cadrul competiției estivale International Champions Cup, care ar fi trebuit să aibă loc pe teritoriul SUA, a fost anulat ca urmare a pandemiei de COVID 19 care a făcut din această zonă locul cel mai grav lovit de virus.

ADVERTISEMENT

În SUA este la acest moment cel mai mare focar de infecție cu coronavirus, peste 400.000 de persoane, iar în ultimele zile s-au semnalat în jur de 2000 de decese zilnic.

15 milioane euro reprezintă suma pierdută

Barcelona și Real Madrid făceau parte din proiectul International Champions Cup, ca și în anii precedenți, proiect care se derula pe teritoriul SUA și al continentului asiatic pe sume uriașe de bani.

ADVERTISEMENT

Numai anularea acestui El Clasico înseamnă pierderi economice în valoare de 15 milioane euro pentru ambele cluburi, o sumă impotantă chiar și pentru Barcelona și Real Madrid, care au venituri mari și se situează pe primele două locuri în lume la acest capitol.

Ultima dată s-au întâlnit la International Champions Cup în 2017

Ultima dată când marile rivale din La Liga s-au confruntat în cadrul acestei competiții internaționale de vară la care sunt însă invitate numai marile cluburi, a fost în 2017.

ADVERTISEMENT

Atunci, pe stadionul din Miami a fost un adevărat show, cu cinci goluri, patru încă din prima repriză. Barcelona s-a impus cu scorul de 3-2, golul victoriei fiind opera lui Gerard Pique după o lovitură liberă.

Pe teren a fost și Neymar, care avea să plece peste o lună la PSG

De remarcat că meciul a avut loc pe 29 iulie și o lună mai târziu Neymar, titular în acest joc, avea să declanșeze bomba verii lui 2017, plecând la PSG pentru 222 de milioane euro, clauza de reziliere.

ADVERTISEMENT

Deși a fost vorba de o competiție de pregătire, jucată vara, ambele echipe s-au prezentat cu cele mai bune distribuții, după cum era stipulat în contractul cu organizatorii. Dacă ar fi făcut altfel clubul cu pricina ar fi plătit daune.

ADVERTISEMENT