Sport

Real Madrid – FC Barcelona 1-3, în finala Supercupei Spaniei. Catalanii se impun clar în El Clasico și iau primul trofeu din 2023. Video

Vezi aici în format LIVE stream Real Madrid - FC Barcelona. Meciul se joacă duminică, 15 ianuarie, de la ora 21:00, în finala Supercupei Spaniei.
15.01.2023 | 20:57
Real Madrid  FC Barcelona 13 in finala Supercupei Spaniei Catalanii se impun clar in El Clasico si iau primul trofeu din 2023 Video
Real Madrd și Barcelona se întâlnesc în finala Supercupei Spaniei
ADVERTISEMENT
15-01-2023
19:00

Real Madrid - FC Barcelona 1-3 (Benzema 90+3 / Gavi 33, Lewandowski 44, Pedri 69)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+3: GOOOL Real Madrid. 1-3. Benzema finalizează o acțiune prelungită de atac, pentru golul de onoare al madrilenilor.

Min. 79: Ocazie mare pentru Real Madrid. Ter Stegen intervine spectaculos la șutul lui Rodrygo.

Min. 69: GOOOL FC Barcelona! 0-3! Pedri înscrie și el, după o nouă fază excelentă inițiată de Gavi!

Min. 54: Lewandowski încearcă să înscrie din unghi, după pasa lui Busquets, dar Courtois scoate din nou.

Min. 50: O nouă ocazie pentru FC Barcelona. Dembele șutează din poziție bună, după pasa excelentă a lui Balde, dar Courtois respinge.

Min. 45+2: Finalul primei reprize.

Min. 44: GOOOL Barcelona! Gavi face o cursă superbă pe partea stângă, pătrunde în careu, centrează în fața porții pentru Lewandowski, care îndeplinește o simplă formalitate.

Min. 33: GOOOL Barcelona! Catalanii profită de o eroare a apărării madrilene, cu Rudiger și Camavinga în prim-plan, mingea ajunge la Lewandowski, pasă excelentă în careu pentru Gavi, care înscrie cu un șut plasat.

Min. 18: Mendy centrează perfect pe 6 metri pentru Benzema, dar reluarea acestuia cu capul se duce puțin pe lângă poartă.

Min. 13: Lewandowski șutează superb din marginea careului, mingea lovește bara, sare la Balde, dar acesta reia din 7-8 metri peste poarta goală.

Min. 11: Lewandowski reia cu capul din 10 metri, peste poarta lui Curtois.

Min. 6: Pedri execută o lovitură liberă de la 20 de metri, dar Araujo, scăpat din marcaj, nu reușește să reia în plasă din doi metri.

Min. 1: A început partida.

15-01-2023
18:14

Echipele de start la Real Madrid - Barcelona

Au apărut echipele de start la Real Madrid – Barcelona, finala Supercupei Spaniei care va începe la ora 21:00 pe „King Fahd” din Riad (Arabia Saudită).

Real Madrid: Curtois – Carvajal – Militao, Rudiger, Mendy – Modric, Camavinga, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius. Rezerve: Lunin, L. Lopez – Asensio, Ceballos, M. Diaz, Nacho Fernandez, Hazard, Martin, Odriozola, Rodrygo, Vallejo. Antrenor: Carlo Ancelotti

Barcelona: ter Stegen – Kounde, Araujo, Christensen, Balde – Gavi, Busquets, de Jong – Dembele, Lewandowski, Pedri. Rezerve: I. Pena, Tenas – J. Alba, M. Alonso, Depay, A. Fati, E. Garcia, Kessie, Raphinha, S. Roberto, F. Torres. Antrenor: Xavi Hernandez

15-01-2023
18:02

Suporterii arabi își fac rugăciunea înainte de Real Madrid - Barcelona

Imagini fabuloase surprinse în afara stadionului „King Fahd” din Riad, cu două ore înainte de începerea partidei Real Madrid – Barcelona din finala Supercupei Spaniei.

Pentru că era ora rugăciunii, suporterii localnici care vor asista la „El Clasico” nu au stat pe gânduri și au început să-și facă ritualul religios la porțile de acces în arenă. Desculți, aceștia s-au așezat în genunchi și i s-au închinat lui Allah, sub privirile fanilor spanioli veniți să-și susțină favoriții.

Meciul Real Madrid – FC Barcelona are loc duminică, 15 ianuarie, cu începere de la ora 21:00, în finala Supercupei Spaniei, a patra ediţie după noul format care presupune două semifinale, cu participarea primelor două clasate plus finalistele ultimei ediţii a Cupei Spaniei. Este pentru prima dată în noul format când finala este unul dintre episoadele din celebrul El Clasico al fotbalului spaniol dintre cele mai bune echipe, totodată mari rivale.

Unde se joacă finala Supercupei Spaniei, Real Madrid – FC Barcelona

Finala Supercupei Spaniei, Real Madrid – FC Barcelona, se dispută duminică, 15 ianuarie, de la ora 21:00 în Arabia Saudită, pe stadionul King Fahd din capitala Riad, conform înţelegerii semnate între federaţia spaniolă şi cea saudită. Evident, pentru că toate cele trei partide au avut loc la Riad federaţia spaniolă a primit importante bonusuri financiare dar cele mai avantajate au ieşit cluburile.

ADVERTISEMENT

Doar două ediţii s-au putut juca în Arabia Saudită pentru că în 2020 pandemia de COVID 19 a obligat federaţia spaniolă să decidă desfăşurarea semifinalelor şi a finalei pe plan local, finala jucându-se la Sevilla. Nu a fost nici o problemă cu saudiţii, pentru că în acea perioadă ieşirile din ţară erau cât mai mult limitate.

Cine transmite la TV finala Supercupei Spaniei, Real Madrid – FC Barcelona

Finala Supercupei Spaniei, Real Madrid – FC Barcelona, se joacă duminică, 15 ianuarie, de la ora 21:00, pe stadionul King Fahd din Riad, în capitala Arabiei Saudite şi va putea fi urmărită pe micile ecrane în direct şi în exclusivitate pe programul Digi Sport 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Riad, în capitala Arabiei Saudite, duminică, 15 ianuarie, va fi o vreme foarte frumoasă, cu cer senin, fără ameninţare de ploaie, cu o maximă a zilei care va urca până la 23 de grade iar la ora partidei vor fi în jur de 20-21. Acest meci îl va avea ca arbitru de centru pe Ricardo Burgos Bengoetxea, 36 de ani, din Bilbao, pentru prima oară conducând un El Clasico.

Ce jucători lipsesc din finala Supercupei Spaniei, Real Madrid – FC Barcelona

La capitolul indisponibilităţi lucrurile stau clar diferit pentru cei doi tehnicieni. Xavi Hernandez, antrenorul catalanilor, îşi poate face temele absolut cum doreşte, pentru că nu are probleme de lot şi nefiind meci de campionat atacantul Robert Lewandowski poate fi pe teren din primul minut. Cu totul altele sunt datele problemei pentru Carlo Ancelotti la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Acesta a venit în Arabia Saudită fără două piese destul de importante, fundaşul austriac David Alaba şi mijlocaşul francez Aurelien Tchouameni. După semifinala cu Valencia a căzut şi Lucas Vasquez iar nu mai puţin de trei jucători au devenit incerţi: fundaşul central brazilian Eder Militao, mijlocaşul francez Edoardo Camavinga şi fundaşul Odriozola.

Cote la pariuri la finala Supercopei Spaniei, Real Madrid – FC Barcelona

Este un meci foarte echilibrat şi pentru casele de pariuri. Probabil ţinând cont şi de faptul că madrilenii au câteva absenţe catalanii sunt uşor favoriţi cu o cotă de 2,45 faţă de 2,75 pentru jucătorii lui Carlo Ancelotti. Şansă dublă X2 are cotă de 1,45 iar şansă dublă 1X de 1,55. Probabilitatea de a avea goluri în ambele porţi este mare, dovadă şi cota de 1,60.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe au obţinut foarte greu calificarea în finala Supercupei, pe care FC Barcelona a câştigat-o de 13 ori faţă de cele 12 reuşite ale rivalei. Real Madrid a depăşit după lovituri de departajare pe Valencia şi la fel a obţinut şi gruparea catalană calificarea în faţa lui Betis Sevilla.

ADVERTISEMENT