Sport

Real Madrid a pregătit cea mai tare operațiune financiară din istorie. Cât plătește pentru Haaland și Mbappe

Clubul spaniol Real Madrid a intrat, oficial, în cursa pentru achiziționarea atacantului norvegian, Erling Haaland, făcând o ofertă Borussiei Dortmund.
16.01.2022 | 21:08
Real Madrid a pregatit cea mai tare operatiune financiara din istorie Cat plateste pentru Haaland si Mbappe
Erling Haaland a marcat 16 goluri pentru Borussia Dormund în acest sezon, în 17 meciuri jucate în campionat. Sursa foto: Borussia Dormund facebook
ADVERTISEMENT

Real Madrid va juca, în această, de la ora 20:30 a României, finala Supercupei Spaniei, împotriva lui Athletic Bilbao, dar se gândește și la sezonul viitor. Conform mirror.co.uk, clubul spaniol vrea să-i aducă în vară pe Erling Haaland și Kylian Mbappe pentru suma de 350 de milioane de euro.

Real Madrid pune pe masă 350 de milioane de euro pentru Erling Haaland și Kylian Mbappe

Rivala tradiționala a lui Real din Spania, Barcelona, a avut o întâlnire cu agentul jucătorului, Mino Raiola, dar acum câteva zile Borussia Dortmund a confirmat că Real este unul dintre cluburile interesate să-l transfere pe norvegian.

ADVERTISEMENT

Numai că Real Madrid vrea să dea o dublă lovitură și să-l aducă din vară și pe atacantul francez al lui PSG, Kylian Mbappe. Clubul spaniol este dispus să plătească, pentru cei doi jucători, suma de 350 de milioane de euro.

Real Madrid trebuie să plătească 75 de milioane de euro, clauza de reziliere a contractului lui Erling Haaland

Lucrurile în cazul francezului sunt ceva mai simple. Contractul lui expiră în vara acestui an, iar oficialii lui PSG i-au permis să negocieze cu alte cluburi. Iar acest lucru este în avantajul celor de la Real.

ADVERTISEMENT

Faptul că gruparea din Madrid nu va fi nevoită să plătească o sumă de transfer pe francez permite spaniolilor să îi ofere atacantului un salariu consistent, dar și să plătească clauza de reziliere a contractului lui Erling Haaland cu Borussia Dormund.

Înțelegerea atacantului norvegian cu echipa germană expiră în vara anului 2024, iar cine dorește să-l transfere mai devreme trebuie să plătească 75 de milioane de euro. La această sumă se adaugă salariul pe care-l va avea jucătorul plus comisionul cerut de agentul lui Haaland, Mino Raiola.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul atacantului norvegian are de gând să joace dur în ceea ce-l privește pe Haaland și să forțeze viitorul club să-I ofere nordicului un contract pe șase ani, iar pachetul salarial să fie pe măsura unui astfel de angajament.

Directorul general al clubului Boprussia Dormund, Hans-Joachim Watzke, a declarat, luna trecută, că de atacantul norvegian sunt interesate multe cluburi, dar a dat un singur nume.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru pe care îl știu este că echipa Real Madrid este foarte interesată de serviciile lui Erling Haaland. Aș putea să vă numesc alte 25 de echipe care-l doresc, dar știu că Real Madrid este pe listă”, a declarat Watzke.

Erling Haaland nu mai face față presiunii Borussiei Dortmund

Atacantul norvegianj a acuzat clubul din Dortmund că l-a împins să ia o decizie cu privire la viitorul său.

În ultimele șase luni am ales să nu spun nimic din respect pentru Borussia Dortmund, dar acum clubul a început să mă preseze să iau o decizie”, a declarat Erling Haaland, pentru postul norvegian Viasat, după ce a marcat de două ori în victoria cu 5-1 a lui Dortmund împotriva Freiburg.

Tot ceea ce vreau să fac este să joc fotbal, dar ei mă presează să iau o decizie acum cu privire la viitorul meu […] Deci asta înseamnă că trebuie să iau o decizie în curând”, a adăugat norvegianul.

ADVERTISEMENT