Sport

Real Madrid i-a găsit înlocuitor lui Karim Benzema. Cine este puștiul din academie care l-a convins pe Carlo Ancelotti

Karim Benzema face în continuare furori în tricoul lui Real Madrid, însă președintele Florentino Perez îi caută un înlocuitor ținând cont că francezul a ajuns la 35 de ani.
02.05.2023 | 08:55
Real Madrid ia gasit inlocuitor lui Karim Benzema Cine este pustiul din academie care la convins pe Carlo Ancelotti
Karim Benzema face în continuare furori în tricoul lui Real Madrid, însă președintele Florentino Perez îi caută un înlocuitor ținând cont că francezul a ajuns la 35 de ani. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Atacantul adus de la Olympique Lyon în urmă cu 14 ani pentru 35 de milioane de euro și-a prelungit înțelegerea cu ”galacticii” pentru încă un sezon după ce a câștigat pentru prima dată în cariera sa Balonul de Aur.

Alvaro Rodriguez, înlocuitorul perfect pentru Karim Benzema la Real Madrid

Imediat după ce Cristiano Ronaldo a plecat de la Real Madrid, Karim Benzema și-a asumat rolul de lider la Real Madrid și s-a descurcat absolut fantastic, dar vârsta îi obligă pe oficialii ”blanco” să se gândească la viitor și să-i caute un înlocuitor.

ADVERTISEMENT

S-au vehiculat multe nume pentru cel care va fi urmașul starului francez pe Santiago Bernabeu, dar în acest an un tânăr jucător din academie a strălucit. Este vorba de puștiul Alvaro Rodriguez, în vârstă de doar 18 ani.

Tânărul atacant este văzut de președintele Florentino Perez ca fiind soluția perfect pentru atacul formației în viitor, iar antrenorul Carlo Ancelotti i-a dat dreptate și l-a promovat deja la prima echipă.

ADVERTISEMENT

”Ancelotti îl consideră pe Alvaro drept înlocuitorul de drept al lui Benzema. Este la cel mai bun club din lume, iar cota sa de piață este impresionantă la 18 ani”, a declarat agentul fotbalistului.

Alvaro Rodriguez, gol în derby-ul cu Atletico

Alvaro Rodriguez s-a născut în Spania din părinți uruguayeni și a ajuns în curtea lui Real Madrid în vara anului 2020, fiind transferat de la Girona pentru echipa U17 a ”galacticilor”. După un singur an, el a fost promovat la formația secundă, Real Madrid Castilla, pentru care a evoluat în 33 de meciuri, înscriind nouă goluri și oferind patru pase decisive.

ADVERTISEMENT

Puștiul a impresionat prin faptul că deși are 1,93 metri are o viteză foarte bună și o tehnică desăvârșită. A debutat în La Liga la mijlocul lunii februarie, când a prins două minute în partida din deplasare cu Osasuna. A fost de ajuns, pentru că Rodriguez a dat o pasă de gol la reușita lui Marco Asensio.

O săptămână mai târziu, Ancelotti i-a dat 13 minute în meciul cu Atletico de pe Santiago Bernabeu și noua ”perlă” a Realului a dat în minutul 85 golul care a adus un punct pentru ”galactici” în derby. Până acum, el are patru prezențe în campionat și două în Cupa Spaniei.

ADVERTISEMENT

Spaniolii au remarcat imediat talentul tânărului atacant și l-au convocat la naționala U18, dar puștiul a ales să joace pentru reprezentativa Uruguayului, după ce a fost chemat la selecționata U20.

ADVERTISEMENT