Fotbal international

Real Madrid îl vrea din nou pe De Gea. Spaniolii oferă 70 de milioane de lire pentru jucătorul ratat în 2015 în ultimul minut din mercato

07.03.2020 | 17:05
Real Madrid il vrea din nou pe De Gea Spaniolii ofera 70 de milioane de lire pentru jucatorul ratat in 2015 in ultimul minut din mercato
ADVERTISEMENT

”Real Madrid se întoarce la locul ratării”. Așa s-ar putea descrie în câteva cuvinte noua țintă a ”Galacticilor” din vara lui 2020. Presa engleză scrie că liderul din La Liga îl vrea din nou pe David De Gea, jucător ratat în 2015 pentru câteva zeci de secunde din perioada de mercato.

Real Madrid oferă 70 de milioane de lire pentru David De Gea

Zinedine Zidane a făcut din David De Gea un obiectiv pentru următoarea perioadă de transferuri, dorind să îl înlocuiască pe belgianul Thibaut Courtois.

ADVERTISEMENT

Mare fan al spaniolului, ”Zizou” l-a convins pe Florentino Perez să pună pe masă 70.000.000 de lire pentru portarul de 29 de ani. Conform celor de la The Sun, mutarea lui De Gea în La Liga ar putea fi ușurată de o serie de factori care s-au aliniat în acest sezon.

Dintr-un erou pe ”Old Trafford”, David De Gea și-a mai pierdut din strălucire în ultimele sezoane, iar șefii lui United par dispuși să-l lase să plece pe o sumă de 70.000.000 de lire.

ADVERTISEMENT

Recent, în meciul cu Everton din Premier League, spaniolul a comis o gafă impardonabilă care a condus la golul ”caramelelor”.

La echipa lui Ole Gunnar Solskjaer, De Gea are un salariu uriaș. Goalkeeper-ul iberic și-a prelungit contractul până în 2023 și are un salariu de 375.000 de lire pe săptămână.

ADVERTISEMENT
  • 60.000.000 de euro este cota de piață a lui De Gea, conform Transfermarkt

Dean Henderson, înlocuitorul lui De Gea

Șefii lui United au deja soluția de rezervă în cazul vânzării lui De Gea la Real Madrid. Dean Henderson (22 de ani), împrumutat la Sheffield United, va reveni pe ”Old Trafford” din sezonul viitor.

De Gea, aproape de Real și în 2015

În septembrie 2015, transferul lui De Gea la Real Madrid a picat în ultimul minut al ferestrei de transferuri din Spania! Cluburile au bătut palma, jucătorul era gata să îmbrace tricoul galacticilor, dar o eroare incredibilă a clubului englez a distrus transferul!

ADVERTISEMENT

Potrivit jurnaliștilor britanici, transferul a căzut din cauză că un document necesar nu a fost trimis la timp. Presa spaniolă a acuzat-o atunci pe Manchester United că a trimis actele oficiale cu un minut după ce fereastra de transferuri din Spania s-a închis, astfel că mutarea nu s-a mai putut realiza!

În Spania, perioada de mercato s-a închis la ora 0:00, iar președintele lui Real, Florentino Perez, susţine că ”diavolii roşii” au trimis contractul jucătorului cu un minut dincolo de miezul nopţii la Liga de Fotbal Profesionist (LFP) din Spania, astfel că acesta nu a putut fi înregistrat în timpul regulamentar.

ADVERTISEMENT