Fotbal international

Real Madrid îl vrea pe danezul Eriksen de la Tottenham. Cât oferă spaniolii pentru mijlocaşul danez

12.08.2018 | 17:01
Real Madrid il vrea pe danezul Eriksen de la Tottenham Cat ofera spaniolii pentru mijlocasul danez

Real Madrid are mare nevoie în continuare de un mijlocaş de clasă şi acum îl vrea pe danezul Christian Eriksen de la Tottenham. Din toate variantele existente Eriksen sună ceva în genul roata de avarie, pentru că marile obiective au fost mai întâi brazilianul Neymar, iar după aceea atenţia s-a focusat asupra celui mai bun jucător din naţionala Belgiei, Eden Hazard, care a şi făcut un turneu final de Campionat Mondial foarte bun, terminând cu naţionala ţării sale pe treapta de bronz, după ce a învins Anglia cu 2-0 în finala mică.

Neymar a făcut un Mondial mult sub aşteptări, intrând la capitolul mari decepţii şi s-a remarcat doar prin modul teatral în care reuşea să cadă la cea mai mică atingere. Florentino Perez nu a mai fost la fel de entuziasmat şi jucătorul a simţit şi el momentul său negativ, motiv pentru care a ales să continue încă un an pe Parc des Princes din Paris.

Real Madrid îl vrea pe danezul Eriksen. Este soluţia de avarie după Neymar şi Hazard

Eden Hazard a devenit marea ţintă, Real Madrid aruncând pe masă 220 de milioane de euro pentru doi jucători de la Chelsea, portarul Thibaut Courtois şi Eden Hazard. Primul a şi fost transferat pentru 40 de milioane de euro, dar Hazard, deşi a dat clar semnale că vrea pe Santiago Bernabeu, nu a putut fi mutat de pe Stamford Bridge, Chelsea refuzând orice ofertă făcută de spanioli.

Aşa încât soluţia de avarie pentru a avea totuşi un mijlocaş de top se numeşte acum Christian Eriksen şi nu este deloc exclus ca de această dată madrilenii să reuşească. Aceasta deoarece semnalele venite dinspre Londra par a fi încurajatoare pentru ei. Eriksen a primit din partea lui Spurs oferta de renovare a contractului care îi expiră în 2020, dar danezul nu s-a grăbit nu numai să îşi pună semnătura pe noua înţelegere, însă nici măcar nu a dat un răspuns.

Eriksen, urmaşul lui Michael Laudrup şi Gravesen pe Bernabeu

Pentru a-l putea lua pe Eriksen Real Madrid trebuie să plătească 80 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o sumă accesibilă pentru Florentino Perez, cu mult sub ceea ce ar fi trebuit să cheltuiască pe Neymar sau Hazard. Dacă va ajunge pe Bernabeu Eriksen va fi urmaşul danezilor la Real, după Michael Laudrup şi Gravesen.

Real Madrid îl vrea pe Eriksen. Se află la Spurs din 2013. Contractul îi expiră în 2020
Real Madrid îl vrea pe Eriksen. Se află la Spurs din 2013

Christian Eriksen a sosit la Tottenham de la Ajax în vara lui 2013 pentru o sumă ridicol de mică pentru momentul actual, 12 milioane euro. A jucat 226 de meciuri pentru Spurs şi a marcat 56 de goluri. Eriksen este tipul de fotbalist profesionist până în măduva oaselor. În cei cinci ani petrecuţi în Premier League danezul nu a fost văzut pierzând nopţile prin cluburi sau puburi, aşa cum fac foarte mulţi dintre jucătorii din fotbalul britanic. Singurul drum pe care îl cunoaşte zi de zi este acasă-stadion şi invers.

Real şi Tottenham, afaceri cu happy-end pentru spanioli

Eriksen este un jucător iubit şi în vestiar şi apreciat de către antrenorul Mauricio Pochettino. Singurul aspect care poate lăsa un semn de întrebare asupra transferului îl reprezintă faptul că dacă l-ar lăsa sa plece Spurs nu ar putea face o altă achiziţie, pentru că în Premier League perioada de mercato de  vară s-a încheiat pe 9 august. Iar pierderea danezului ar însemna un mare minus în angrenajul tactic al lui Pochettino, care nu ar prea avea soluţii viabile pentru a-i suplini absenţa. Cum însă între Real Madrid şi Tottenham afacerile au mers în general bine, pe Bernabeu ajungând Modric şi Bale, nu ar fi exclus ca şefii lui Spurs să accepte oferta.