Fotbal international

Real Madrid, în criză. 8 puncte nevralgice la “galactici”. E nevoie de Neymar sau de Pogba

25.08.2019 | 14:00
Real Madrid in criza 8 puncte nevralgice la galactici E nevoie de Neymar sau de Pogba

Una dintre publicațiile de casă ale lui Real Madrid, cotidianul Marca, face o foarte atentă și serioasă radiografie a modului în care se prezintă la această oră echipa pregătită de Zinedine Zidane. Şi ajunge la o concluzie extrem de alarmantă în perspectiva unui sezon care se vrea a fi unul de reviriment, după ce anul trecut echipa a ratat toate obiectivele pe plan intern şi în Europa şi a câştigat doar Campionatul Mondial al cluburilor.

Real Madrid, în criză. 8 puncte nevralgice la “galactici”.

Concluzia este că este aproape obligatorie achiziţionarea unui jucător care să dea forţă echipei, unul dintre Neymar sau Paul Pogba, pentru că altminteri riscă serios ca acest sezon să continue criza şi de rezultate şi de calitate a jocului., Este suficient să observăm că în meciul egal de acasă cu Valladolid au jucat opt dintre fotbaliştii care se aflau pe teren la debutul în sezonul 2014 la meciul cu Real Sociedad şi ar fi fost nouă, dacă nu era suspendat Luka Modric!

Real Madrid criză. Benzema şi Kroos dezorientaţi complet de situaţie

Iată care ar fi, în opinia celor de la Marca opt puncte nevralgice la Real Madrid la acest moment:

  1. Lipsa golurilor. Karim Benzema este extraordinar, a marcat multe goluri, dar nu le poate marca pe toate şi se vede clar că după plecarea lui Cristiano Ronaldo eficacitatea echipei a scăzut dramatic
  2. Lipsa de viteză în joc. Real Madrid este o echipă lentă, superprevizibilă şi nu ar avea cum fi altfel cu un mijloc format din Casemiro, Kroos şi Modric.
  3. Lipsa de mijlocaşi. Toţi jucătorii tineri au fost cedaţi şi s-a păstrat o linie mediană bătrână şi lentă. Ceballos a fost vândut la Arsenal, Marco Llorente la Atletico. E vizibil că Pogba era mai mult decât necesar.
  4. Lipsa de echilibru. Real îl are accidentat pe belgianul Eden Hazard şi în absenţa acestuia nu există un alt jucător care să conducă echipa, să ştie să dea echilibru între compartimente.
  5. Lipsa de capacitate de a domina jocul aerian. Acest lucru este valabil şi în propriul careu, unde şi portarul Courtois nu ştie să domine spaţiul aerian din jurul său şi nici în careul advers, la acţiunile de atac.
  6. Lipsa soluţiilor de pe bancă. Real Madrid a cheltuit peste 300 de milioane de euro în vară pentru transferuri pentru a fi doar rezerve pentru veterani. Nici Zidane nu a venit cu nimic nou, nici banca nu i-a oferit soluţii de calitate.
  7. Lipsa de tinereţe a echipei. Pe teren la meciul cu Valladolid a fost o echipă cu medie de vârstă teribil de înaintată, 29 ani şi dacă ar fi fost şi Modric media ar fi trecut de 30 de ani! Jucătorii tineri ori au fost vânduţi ori sunt rezerve.
  8. Lipsa indicaţiilor de valoare.– Devine tot mai evident că Zinedine Zidane să încăptăţânează să meargă numai pe mâna veteranilor şi că nu are nici cea mai mică ideea cum să schimbe în bine jocul lui Real Madrid.