Fotbal international

Real Madrid încheie în genunchi un sezon catastrofal! Trei motive pentru care “galacticii” au redevenit pământeni

19.05.2019 | 16:51
Real Madrid incheie in genunchi un sezon catastrofal Trei motive pentru care galacticii au redevenit pamanteni
ADVERTISEMENT

Real Madrid încheie în genunchi un sezon catastrofal în toate competiţiile, iar revoluţia este aşteptată de fanii blanco. Formaţia din capitala Spaniei a pierdut încă un meci pe teren propriu, 0-2 cu Betis, şi a ajuns la 12 înfrângeri în campionat, contraperformanţă atinsă din nou după 20 de ani. FANATIK îţi prezintă trei motive pentru care “galacticii” au fost aduşi cu picioarele pe pământ după trei sezoane în care au făcut legea în Europa.

Real Madrid încheie în genunchi un sezon catastrofal. Carsusel nebun pe banca tehnică

Real Madrid încheie în genunchi un sezon catastrofal, în care formaţia de pe “Santiago Bernabeu” a fost pregătită de trei antrenori. Pe 31 mai 2018, Zinedine Zidane şi-a dat demisia după un mandat de excepţie, în care madrilenii au câştigat de trei ori consecutiv Liga Campionilor. Decizia, oarecum neaşteptată, l-a prins pe Florentino Perez nepregătit şi s-a precipitat atunci când a trebuit să aleagă înlocuitorul. Julen Lopetegui a fost adus la echipă, cu doar câteva zile înainte de Campionatul Mondial din Rusia, producând un cutremur la echipa naţională a Spaniei.

ADVERTISEMENT

Parcursul dezastruos al lui Real Madrid în campionat, culminat cu umilinţa din El Clasico, 1-5 cu Barcelona, a dus la demiterea lui Julen Lopetegui. O nouă mutare precipitată, în condiţiile în care Florentino Perez avea puţine nume pe lista de posibili înlocuitori. În locul fostului selecţionar al naţionalei Spaniei a fost adus Santiago Solari. Promovat de la echipa a doua, argentinianul a avut un start bun, însă totul a picat în scurt timp. Pe 11 martie, antrenorul de 42 de ani a fost demis şi Zinedine Zidane s-a întors la echipă la zece luni de la momentul în care pleca de la echipă. Chiar dacă a revenit Zizou, Real Madrid a avut un final catastrofal de sezon, cu trei înfrângeri în ultimele patru etape.

Real Madrid încheie în genunchi un sezon catastrofal (sursă foto: hepta.ro)
Real Madrid încheie în genunchi un sezon catastrofal (sursă foto: hepta.ro)

Vestiar scindat şi plin de fotbalişti aflaţi la apogeu

Real Madrid a dominat Europa în perioada 2016-2018, “galacticii” câştigând de trei ori consecutiv Liga Campionilor. Performanţa a fost obţinută cu un grup de fotbalişti de excepţie, dar care au ajuns la apogeu. Cu un palmares de invidiat, Toni Kroos, Luka Modric, Marcelo, Sergio Ramos, Karim Benzema sau Gareth Bale nu au mai dat randament în actualul sezon. În plus, vestiarul s-a umplut de bisericuţe, motiv pentru care atmosfera din ultimii ani s-a stricat.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun exemplu este Gareth Bale, fotbalist care a căzut în dizgraţia fanilor şi a conducătorilor echipei. Mai mereu accidentat, internaţionalul galez i-a surprins prin mai multe ieşiri pe madrileni. Ultima, chiar la meciul pierdut de Real Madrid cu Betis Sevilla. La scorul de 2-0 pentru andaluzi, camerele TV l-au surprins pe mijlocaşul ofensiv de 29 de ani cum râdea alături de Toni Kroos pe banca de rezerve, motiv pentru care fanii l-au criticat aspru pe reţelele de socializare. Zinedine Zidane şi-a propus să facă curăţenie la echipă, iar în vară vor pleca multe nume grele de pe “Santiago Bernabeu”. Toni Kroos, Gareth Bale, Isco, Keylor Navas sau Dani Ceballos sunt pe lista neagră a antrenorului francez.

Cristiano Ronaldo, greu de înlocuit după plecarea la Juventus

După demisia lui Zinedine Zidane, transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus a fost a doua lovitură primită de Real Madrid. Florentino Perez nu a reuşit să-i aducă un înlocuitor, iar madrilenii i-au simţit lipsa portughezului. Karim Benzema a fost cel mai bun marcator al echipei în actualul sezon, cu 30 de goluri în toate competiţiile. Francezul nu a putut să se apropie de cifrele lui Cristiano Ronaldo, portughezul reuşind 44 de goluri în ultima stagiune petrecută în tricoul blanco.

ADVERTISEMENT

Conducătorii lui Real Madrid au sperat că Gareth Bale îi va lua locul lui Cristiano Ronaldo, însă aşteptările spaniolilor au fost înşelate de galez. Fotbalistul de 29 de ani a marcat 14 goluri şi a oferit 6 pase decisive în cele 42 de meciuri bifate. La finalul sezonului 2017-18, portughezul avea 44 de goluri şi 8 assist-uri în 44 de partide, cu toate că prestaţiile atacantului fuseseră criticate de fani şi de presa din Spania.

Real Madrid încheie în genunchi un sezon catastrofal (sursă foto: hepta.ro)
Real Madrid încheie în genunchi un sezon catastrofal (sursă foto: hepta.ro)

Umilinţele îndurate de Real Madrid în sezonul 2018-19

  • Sevilla – Real Madrid 3-0 (26.09.2018 – La Liga)
  • ŢSKA Moscova – Real Madrid 1-0 (2.10.2018 – Liga Campionilor)
  • Real Madrid – Levante 1-2 (20.10.2018 – La Liga)
  • Barcelona – Real Madrid 5-1 (28.10.2018 – La Liga)
  • Eibar – Real Madrid 3-0 (24.11.2018 – La Liga)
  • Real Madrid – ŢSKA Moscova 0-3 (12.12.2018 – Liga Campionilor)
  • Real Madrid – Real Sociedad 0-2 (6.01.2019 – La Liga)
  • Real Madrid – Barcelona 0-3 (27.02.2019 – Cupa Spaniei)
  • Real Madrid – Ajax Amsterdam 1-4 (5.03.2019 – Liga Campionilor)
  • Real Sociedad – Real Madrid 3-1 (12.05.2019 – La Liga)
  • Real Madrid – Betis Sevilla 0-2 (19.05.2019 – La Liga)
ADVERTISEMENT