Sport

Proiectul Superligii revine! Trei mari cluburi continuă lupta cu UEFA în 2022

Superliga europeană de fotbal a fost un proiect foarte îndrăzneț care amenința monopolul UEFA. Din acest motiv, forul continental a reușit, cel puțin pentru moment, să stopeze inițiativa.
01.01.2022 | 23:16
Proiectul Superligii revine Trei mari cluburi continua lupta cu UEFA in 2022
ADVERTISEMENT

Totuși, Superliga, ca proiect, nu a fost abandonată în totalitate, iar trei mari cluburi europene se află în discuții pentru viitorul noii competiții.

Real Madrid, Juventus și Barcelona luptă pentru Superligă

Trei dintre numele emblematice ale fotbalului european sunt încă încrezătoare în șansele proiectului de a demara, în viitor, o competiție paralelă cu cele oficiale ale UEFA.

ADVERTISEMENT

Grupările care încă mai cred în Superligă sunt Real Madrid, Juventus și Barcelona.

Potrivit Financial Times, citat de ziarul spaniol AS, în ultimele zile ale lui 2021 cele trei echipe, prin conducătorii lor, au purtat discuții despre cum să mențină interesul publicului care să susțină apariția Superligii europene de fotbal.

Sprijin puternic pentru Superligă în 2022

Publicația britanică Financial Times a scris despre angajamentul comun al celor trei mari cluburi, Real Madrid, Juventus Torino și Barcelona, pentru ca în 2022 Superliga europeană de fotbal să avanseze ca proiect.

ADVERTISEMENT

Toate cele trei părți au promis un sprijin semnificativ pentru Superligă, în 2022, însă rămâne de văzut cum se vor materializa aceste eforturi colective.

Alianță triunghiulară pentru Superligă

Cei trei aliați au format un triunghi puternic și influent și speră să își coordoneze foarte bine acțiunile, pentru ca finalmente ideea lor să reușească.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte multe lucruri de făcut, în domenii extrem de diversificate de la acțiuni în justiție, contracararea punctului de vedere al UEFA, marketing, rețete financiare atractive și așa mai departe.

Grupul de lucru este compus din președinții celor trei grupări fotbalistice, Florentino Perez, Andrea Agnelli respectiv Joan Laporta.

ADVERTISEMENT

Cei trei, în numele echipelor pe care le reprezintă, sunt hotărâți ca împreună să depășească toate obstacolele UEFA și să pună pe roate noua competiție, care va rivaliza cu Liga Campionilor și cu celelalte competiții continentale rezervate echipelor de club.

Florentino Perez, de exemplu, a fost printre cei mai efervescenți susținători. Într-un interviu acordat în aprilie 2021 ziarului AS, el preciza că ”ori facem ceva, ori mulți vor da faliment”, aluzie la crizele financiare care au lovit cluburile puternice, după izbucnirea pandemiei de Covid-19.

Florentino Perez a atacat dur poziția UEFA, legată de Superligă. 

Pe de altă parte, justiția spaniolă a dat dreptate celor trei cluburi care au atacat deciziile UEFA, privind oprirea proiectului Superliga.

ADVERTISEMENT