Panică pe Santiago Bernabeu! Juve are o tradiţie care dă coşmaruri

Sorin Dumitrescu    Ionut Neamţu   
în Fotbal international
16/03/2018, 18:07
Panică pe Santiago Bernabeu! Juve are o tradiţie care dă coşmaruri

Finala Champions League din vara trecută, dintre Real Madrid şi Juventus se va repeta de astă dată în faza sferturilor de finală ale competiţiei. Fază în care sezonul trecut Juve executa fără drept de apel pe cea de-a doua mare putere iberică, FC Barcelona, 3-0 la Torino, 0-0 pe Nou Camp.

Se ştie, Real i-a spulberat în a doua repriză a finalei pe bianconeri, cu un 4-1 imposibil de anticipat la pauză. Şi antrenorul Massimiliano Allegri a declarat imediat după ce şi-a aflat adversarul din sferturi că a sosit momentul revanşei.

Real Madrid a fost mai bună doar în finale

Iar tradiţia meciurilor dintre cele două echipe în partide jucate în dublă manşă în Champions League este un serios motiv de îngrijorare pentru dubla campioană a Europei. Pentru că din cele şase duble Real – Juventus patru au revenit torinezilor! Când a fost vorba de un meci, adică de finală, Madridul a triumfat şi în 1998 şi în 2017.

Dar la meciuri în dublă manşă situaţia se schimbă radical. În ediţia 1986-87 a fostei Cupe a Campionilor Juve i-a lăsat acasă pe galactici, în 1996 la fel în sferturi de finală şi apoi bianconerii câştigau trofeul. În 2003 Juve răsturna în semifinale un 1-2 de pe Bernabeu cu un 3-1 acasă, iar în 2015 istoria se repeta şi Juve pierdea apoi în ultimul act cu Barcelona. Aşa că fostul jucător al lui Juventus şi apoi al Madridului, astăzi pe banca lui Real, francezul Zinedine Zidane, are de ce să se teamă de fosta lui echipă.

Închide ×