Fotbal international

Real Madrid l-a împrumutat pe tânărul Alexandru Țîrlea! Unde va evolua românul

27.07.2019 | 19:43
Real Madrid la imprumutat pe tanarul Alexandru Tirlea Unde va evolua romanul

Alexandru Țîrlea, fotbalist român legitimat la Real Madrid, a fost cedat sub formă de împrumut pentru un sezon la UD Salamanca, în a treia ligă a campionatului spaniol. Jucătorul poate evolua în banda dreaptă, atât fundaș, cât și mijlocaș și a fost unul dintre  remarcații echipei U19 a madrilenilor în sezonul trecut.

Real Madrid l-a împrumutat pe tânărul Alexandru Țîrlea

Alexandru Țîrlea, care are naționalitate română, deși este născut în Spania, la Alcala de Henares, este din 2010 în curtea lui Real Madrid, fără să aibă șanse la prima echipă. De-a lungul timpului, fotbalistul a evoluat la toate echipele de juniori ale “Los Blancos”, iar în toamna anului a trecut a jucat în UEFA Youth League, în victoria Realului contra Romei, scor 6-1, reușind o pasă de gol. 

În acest an, Alexandru Țîrlea a făcut pasul și la echipa națională U19 a României, pentru care a bifat două partide, în care a și marcat un gol.

Energie în stare pură. Este o provocare pentru adversari. Când echipa are posesia, urcă în atac pentru a-și susține coechipierul care are mingea. Are calități ofensive și, de câte ori i se oferă ocazia să urce, pleacă ca din pușcă. Este rapid și îndrăzneț“, a fost descris Țîrlea pe site-ul oficial al lui Real Madrid.

Țîrlea nu este primul fotbalist român care evoluează la Salamanca. Ovidiu Sabău, Lucian Marinescu, Cătălin Munteanu, Gabi Popescu și Bogdan Stelea au evoluat și ei pentru clubul aflat în acest moment în liga a treia din Spania, după ce s-a confruntat în ultimii ani cu grave probleme. După transferul internaționalului român de tineret, Salamanca a ajuns la 9 achiziții în această vară.

  • 19 ani are Alexandru Țîrlea
  • 2 selecții și un gol are fotbalistul pentru naționala U19 a României