Fotbal international

Real Madrid – Liverpool, istoria meciurilor directe! Reeditarea finalei din 1981! Video

26.05.2018 | 21:30
Real Madrid - Liverpool, istoria meciurilor directe

Real Madrid – Liverpool, finala Champions League 2018, se va disputa sâmbătă, de la ora 21:45. Cele două formaţii s-au mai întâlnit o singură dată în ultimul act al competiţiei, denumită Cupa Campionilor Europeni pe atunci, în sezonul 1980-81, la Paris.

Din 1981 şi până în prezent, Real Madrid şi Liverpool s-au întâlnit de cinci ori, patru dintre partide s-au disputat în ultimii zece ani. În sezonul 2008-09, cele două formaţii s-au duelat în optimile de finală, iar “cormoranii” s-au impus în ambele manşe, scor general 5-0, într-i perioadă în care galacticii aveau rezultate modeste în Liga Campionilor.

“Cormoranii”, victorie la primul Real Madrid – Liverpool din istorie

Meciul din 1981 a fost primul în care Real Madrid şi Liverpool s-au întâlnit. Englezii erau mari favoriţi la startul finalei jucate pe “Parc des Princes”, din moment ce “cormoranii” dominau competiţia şi au reuşit să câştige trofeul în 1977 şi 1978. Cu toate că jucătorii antrenaţi de Bob Paisley au dominat, madrilenii au reuşit să oprească atacurile lui Liverpool. Finala a fost decisă în minutul 82, când Alan Kennedy l-a învins pe Agustin Rodriguez după o incursiune în careul lui Real Madrid.

Ultima oară când Real Madrid şi Liverpool s-au întâlnit a fost în sezonul 2014-15, în faza grupelor Ligii Campionilor. Cele două echipe făceau parte din Grupa B, alături de Basel şi Ludogoreţ, şi puţini erau cei care mizau că madrilenii şi “cormoranii” nu vor avansa în optimile de finală.

Coşmar la ultima dublă Real Madrid – Liverpool

Pe 22 octombrie 2014, Real Madrid s-a deplasat pe terenul lui Liverpool, într-un moment în care “cormoranii” pierduseră trei puncte pe terenul lui Basel. Cu Mario Balotelli, Steven Gerrard sau Coutinho pe teren, englezii au trebuit să se recunoască învinşi, scor 0-3. Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema, cu o dublă, au decis soarta partidei de pe “Anfield”.

Karim Benzema, gol marcat în Liverpool - Real Madrid 0-3
Karim Benzema, gol marcat în Liverpool – Real Madrid 0-3

Două săptămâni mai târziu, pe 4 noiembrie, Liverpool venea pe “Santiago Bernabeu”, echipa antrenată de Brendam Rodgers fiind într-o situaţie delicată. Cu un prim “11” din care lipseau Steven Gerrard, Coutinho sau Raheem Sterling, “cormoranii” au pierdut şi meciul retur, scor 0-1, Karim Benzema fiind singurul marcator. Real Madrid a terminat pe primul loc în Grupa B, în timp ce Liverpool a prins poziţia a treia, care i-a permis să continue în Europa League.