Sport

Real Madrid – Manchester City 3-1, semifinala retur Champions League. Noapte magică pe „Bernabeu”, „galacticii” sunt în finala cu Liverpool

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor, după ce a învins-o în returul de pe „Santiago Bernabeu” pe Manchester City cu un neverosimil 3-1, cu două goluri marcate în minutele 90 și 90+1
05.05.2022 | 00:15
Real Madrid  Manchester City 31 semifinala retur Champions League Noapte magica pe Bernabeu galacticii sunt in finala cu Liverpool
Real Madrid e în finala Ligii Campionilor, după o victorie magică în returul cu manchester City. foto: EPA-EFE/Sergio Perez
ADVERTISEMENT
04-05-2022
21:50

Liverpool - Real Madrid, finala ediției 2021/2022 a Ligii Campionilor

Real Madrid a obținut o victorie uluitoare, 3-1 după prelungiri, în returul cu Manchester City și s-a calificat în finala ediției 2021/2022 a Ligii Campionilor.

În ultimul act, care se va juca pe 28 mai la Paris, „galacticii” vor întâlni pe Liverpool, care a trecut cu o dublă victorie de Villarreal, 2-0 pe teren propriu și 3-2 în deplasare,

Liverpool – Real Madrid este o reeditare a finalei Ligii Campionilor din 2018. Atunci, la Kiev, madrilenii se impuneau cu 3-1, prin golurile marcate de Bale (2) și Benzema, respectiv Mane.

04-05-2022
18:59

Real Madrid - Manchester City 3-1 (Rodrygo 90, 90+1, Benzema 94 pen. / Mahrez 73)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 105+2: Curtois respinge uluitor o minge în lateral, aceasta ajunge la Fernandinho, care din 3 metri reia pe lângă poarta goală.

Min. 94: GOOOL REAL MADRID! Benzema transformă cu siguranță penalty-ul.

Real Madrid vs. Manchester City
Golul lui Benzema din penalty i-a dus pe „galactici” în fnala Ligii Campionilor. foto: EPA-EFE/Sergio Perez

Min. 93: Arbitrul Orsato dictează penalty pentru Real după un fault comis de Ruben Diaz în careu asupra lui Benzema.

Min. 91: Benzema șutează slab de la marginea careului, Ederson scapă balonul, dar revine și reține.

Min. 90+6: S-a terminat timpul regulamentar. După 3-4 în tur și 2-1 la retur, Real Madrid și Manchester City vor juca două reprize a câte 15 minute de prelungiri pentru a stabili cea de-a doua finalistă a Ligii Campionilor.

Min. 90+1: GOOOL REAL MADRID! Rodrygo reia cu capul în poartă centrarea lui Carvajal.

Min. 90: GOOOL REAL MADRID! Benzema trimite pe 6 metri, de unde Rodrygo reia în plasă

Min. 73: GOOOL MAN. CITY! Contraatac rapid al „cetățenilor”, Bernardo Silva îl deschide perfect în careu pe Mahrez, care înscrie cu un șut din unghi, la colțul scurt.

Min. 49: Șutul lui Gabriel Jesus din unghi este reținut de Curtois.

Min. 46: Real începe în forță repriza secundă și, la doar 30 de secunde de la reluare, Carvajal centrează perfect pe 6 metri pentru Vinicius, care trimite uluitor p lângă poartă, deși nu era jenat de nimeni.

Min. 22: Șutul lui Gabriel Jesus din marginea careului mare trece puțin pe lângă vinclu.

Min. 20: Acțiune periculoasă a lui City, Bernardo Silva pătrunde în careu, însă șutul său din 7-8 metri este respins de Curtois în corner.

Min. 18: Vinicius șutează din poziție ideală mult peste poartă.

Min. 15: De Bruyne trece de Kroos și șutează din exteriorul careului, dar Courtouis reușește să respingă.

Min. 11: Benzema șutează peste poartă după o pasă a lui Valverde.

Min. 4: Centrarea lui Carvajal îl găsește liber pe 10 metri pe Benzema, dar reluarea francezului cu capul este defectuoasă, mingea trecând mult peste poartă.

Min. 1: A început partida.

04-05-2022
17:43

Echipele de start în Real Madrid - Manchester City

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Eder Militao, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius. Rezerve: Lunin, Fuidias, Alaba, Vallejo, Asencio, Marcelo, Jovic, Lucas Vasquez, Ceballos, Rodrygo, Mariano Diaz, Camavinga. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Jesus, Foden. Rezerve: Steffen, Carson, Ake, Sterling, Gundogan, Grealish, Zinchenko, Fernandinho, Egan-Riley, Palmer, McAtee, Lavia. Antrenor: Pep Guardiola.

Meciul Real Madrid – Manchester City are loc miercuri, cu începere de la ora 22:00, în cadrul manșei retur din semifinala Champions League. În tur, “Etihad”, “cetățenii” i-au depășit dramatic pe spanioli cu scorul de 4-3, după una dintre cele mai frumoase partide din istoria competiției. Câştigătoarea acestei duble o va întâlni pe Liverpool în finala Ligii Campionilor, de la Paris, de pe 28 mai.

Unde se joacă meciul Real Madrid – Manchester City, în manșa retur a semifinalelor Champions League

Întâlnirea Real Madrid – Manchester City se dispută miercuri, 4 mai, de la ora 22:00, pe magica arenă a ibericilor, “Santiago Bernabeu”, în manșa retur a semifinalei de Champions League. Se anunță un meci de zile mari, mai ales după spectacolul extraordinar din meciul tur.

ADVERTISEMENT

Nu este de mirare că biletele pentru retur s-au epuizat cu viteza luminii, în mai puțin de trei ore, dintre acestea, prin decizia UEFA, 3.000 de bilete urmând a reveni suporterilor echipei oaspete, ceea ce a creat o serioasă stare de alarmă pentru forțele de ordine, decise să țină situația sub control încă din momentul sosirii fanilor englezi în capitala Spaniei.

Cine transmite la TV partida Real Madrid – Manchester City

Partida Real Madrid – Manchester City se joacă miercuri, 4 mai, de la ora 22:00, pe stadionul “Santiago Bernabeu” din capitala Spaniei, în semifinala retur a Champions League şi va putea fi urmărită în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vestea bună este că vremea urâtă şi ploiasă din primele două zile ale săptămânii nu va mai afecta capitala Spaniei şi miercuri, 4 mai, când cerul va fi mai mult senin, iar pericolul de precipitaţii foarte redus. Vor fi 22 de grade pe parcursul zilei şi în jur de 16 grade la ora meciului, care va fi condus de arbitrul italian Daniele Orsato.

Echipe probabile la Real Madrid – Manchester City

  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Nacho, Mendy – Kroos, Casemiro, Modric – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr. Antrenor: Carlo Ancelotti
  • Manchester City: Ederson – Cancelo, Dias, Laporte, Zinchenko – Silva, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Jesus, Foden. Antrenor: Pep Guardiola
ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc din confruntarea Real Madrid – Manchester City

Antrenorul Carlo Ancelotti, singurul tehnician care a reuşit incredibila performanţă de a câştiga în carieră titlul în toate cele cinci mari campionate din Europa (Italia, Spania, Anglia, Germania şi Franţa), are un singur motiv de îngrijorare înaintea returului, pentru că fundaşul austriac David Alaba nu e refăcut şi este o pierdere importantă. Ceilalţi doi indisponbibili sunt galezul Gareth Bale şi belgianul Eden Hazard.

De cealaltă parte, Pep Guardiola are şanse reduse să îl poată recupera pe fundaşul dreapta Kyle Walker pentru retur, după ce a absentat şi în primul meci. Alţi doi apărători, John Stones şi Nathan Ake, sunt şi ei trecuţi pe lista incerţilor, dar antrenorul lui City susţine că are soluţii.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul Real Madrid – Manchester City

Faptul că Real Madrid joacă pe teren propriu nu a avut foarte mare importanţă în optica bookamkerilor. Aceştia consideră că echipa vizitatoare este favorită, la o cotă de 2,10, pentru madrileni şansa a doua însemnând o cotă de 3,50. Şansă dublă 1X ajunge la 1,80 iar un gol înscris de Benzema şi compania la 1,45.

În tur a fost acel fantastic meci de 4-3 pentru City, care a câştigat şi precedentele două partide, în 2020, în optimi, cu scor identic, 2-1. În schimb, în 2012 şi 2016, tot în Champions League echipa care a mers de fiecare dată mai departe a fost cea iberică.

ADVERTISEMENT