Sport

Real Madrid nu dă niciun jucător la naționala Spaniei pentru Campionatul European! E prima oară în istorie

E pentru prima oară în istorie când Real Madrid nu trimite niciun jucător spaniol la Campionatul European
14.06.2021 | 19:41
Real Madrid nu da niciun jucator la nationala Spaniei pentru Campionatul European E prima oara in istorie
Real Madrid nu da niciun jucator la nationala Spaniei pentru Campionatul European! E prima oara in istorie
ADVERTISEMENT

Naționala Spaniei va participa la acest turneu final fără niciun jucător de la Real Madrid în lot, lucru fără precedent pentru iberici la EURO.

Performanța istorică negativă și umilința este cu atât mai mare, cu cât marea rivală Barcelona trimite trei jucători: Jordi Alba, Pedri și Sergio Busquets, infectat cu COVID-19, dar păstrat în continuare în lot.

ADVERTISEMENT

Record negativ pentru Real Madrid. Niciun jucător spaniol nu a fost convocat la EURO 2020 de Luis Enrique

Rușine istorică pentru vice-campioana Spaniei, Real Madrid, după ce Luis Enrique nu se va baza pe niciun jucător al „los blancos” la Campionatul European, deși echipa pregătită de Zinedine Zidane în acest sezon are în lot nu mai puțin de nouă jucători care ar fi putut fi convocați, mulți dintre ei cu zeci de meciuri la națională.

Dintre aceștia cele mai mari surprize sunt neconvocarea căpitanului Sergio Ramos, a lui Marco Asensio și Dani Carvajal, care nu au prins lotul lui Lui Enrique, în timp ce rivala din oraș, campioana Spaniei, Atletico, are și ea doi jucători convocați: Marcos Llorente și Koke.

ADVERTISEMENT

Sergio Ramos e unul dintre cele mai grele nume care va lipsi de la acest turneu final, deși nu a avut un sezon slab și a fost căpitanul naționalei Spaniei la partidele din luna martie. Selecționerul Spaniei nu l-a convocat după ce fundașul central a fost accidentat în ultimul timp, spre surprinderea veteranului ibericilor.

Sergio Ramos a fost surprins de decizia lui Luis Enrique: „Mă doare că nu pot să reprezint Spania!”

Sergio Ramos e la final de contract cu Real Madrid și a fost măcinat de accidentări în acest sezon, acesta fiind principalul motiv pentru care nu a fost convocat de Luis Enrique, fostul jucător și antrenor al Barcelonei: „Acum am ratat și Euro, deși am tras zi și noapte pentru a fi 100% apt pentru Real Madrid și echipa națională. Dar uneori, lucrurile nu se întâmplă așa cum vrei”, a scris spaniolul pe contul său oficial de instagram.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sergio Ramos (@sergioramos)

Căpitanul madrilenilor a vorbit și despre acest sezon extrem de dificil disputat în plină pandemie și care l-a adus pe veteranul lui Real Madrid în pragul extenuării: „Au fost câteva luni îngrozitoare și un sezon atipic, diferit față de tot ce am trăit în toată cariera mea”, a mai explicat jucătorul.

„Mă doare că nu pot să ajut echipa, dar e mai bine să mă odihnesc, să mă recuperez și să revin în formă sezonul viitor. Mă doare să nu pot să reprezint Spania, țara mea, dar trebuie să fiu cinstit cu mine însumi. Voi ține pumnii Furiei Roja la Euro”, a concluzionat fotbalistul în vârstă de 35 de ani.

ADVERTISEMENT

Ce jucători spanioli ai lui Real Madrid mai puteau fi convocați de către Luis Enrique

Pe lângă Sergio Ramos, Marco Asensio și Dani Carvajal, alți șase jucători ai lui Real Madrid puteau primi o convocare la naționala Spaniei.

Sergio Arribas, extrema dreaptă a lui Real Madrid în vârstă de 22 de ani e singurul jucător spaniol al lui Real care nu are niciun meci la echipa națională și avea șanse infime să fie convocat. În schimb, Isco (38 de meciuri), Nacho Fernandez (22 de meciuri), Carvajal (25 de meciuri) și Marco Asensio (26 de meciuri) aveau deja o experiență îndelungată la echipa națională.

Chiar și fundașul dreapta Alvaro Odriozola în vârstă de 25 de ani a debutat la națională încă din 2017 și are patru meciuri până acest moment, fiind convocat la ultimele amicale înainte de turneul final. Lucas Vasquez avea și nouă meciuri la naționala Spaniei, în timp ce Hugo Doro a făcut parte din lotul Spaniei U21, unde tocmai a debutat. Puștiul Miguel Gutierez este și el prea tânăr și a fost convocat doar la lotul U19 (10 meciuri), însă ar putea fi chemat pe viitor la naționala mare.

Benzema convocat la națională după șase ani. Hazard, Kroos, Modric, Courtouis și Varane vor fi prezenți la EURO 2020

Karim Bezema, golgheterul lui Real Madrid, este surpriza selecţionerului Didier Deschamps. Atacantul nu a mai jucat la naționala Franței de mai bine de șase ani: „Ne-am întâlnit, am vorbit pe larg, m-am gândit foarte bine și am luat această decizie. Avea nevoie de această discuție, la fel cum și eu aveam. Nu vreau să fac un caz din asta. Ca selecționer al Franței nu pot să mă gândesc doar la mine. Nu cred că locul lui Giroud va fi pus în pericol. Competiție va exista mereu, iar ei au fost în echipă timp de trei ani”, a explicat francezul cum s-a trecut peste decizia pe luată în 2015.

Pe lângă Benzema, Eden Hazard (Belgia), Thibault Courtois (Belgia), Toni Kroos (Germania), Luka Modric (Croația) și Raphael Varane ( Franța) sunt jucătorii care țin steagul sus și sunt piese de bază în echipele cu care vor participa la Campionatul European din această vară.

Sergio Ramos e căpitanul naționalei Spaniei, pentru care a jucat în 180 de partide (23 de goluri), începând din 2005. Fundașul central a cucerit cu naționala un titlu mondial (2010) și două titluri continentale (2008 și 2012), fiind unul dintre cei mai importanți jucători din ultimele două decenii.

  • 180 de meciuri are Ramos la naționala Spaniei
  • 16 ani a ajucat fundașul central la echipa națională
  • 9 jucători spanioli cu selecții la echipa națională are Real Madrid
ADVERTISEMENT