Zidane, în pericol! Tradiţia nefastă impusă de Florentino Perez la Real Madrid

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
01/02/2018, 12:59
Zidane, în pericol! Tradiţia nefastă impusă de Florentino Perez la Real Madrid GALERIE FOTO

Zinedine Zidane are toate motivele să nu vadă în culori vesele viitorul său pe banca lui Real Madrid. Şi asta nu numai datorită căderii neaşteptate în acest sezon a echipei care în mai puţin de doi ani a reuşit să câştige opt trofee, record în istoria clubului, ci, mai ales, a unei tradiţii cumplite pentru antrenorii care s-au perindat pe Santiago Bernabeu în cele două gestiuni prezidate de Florentino Perez.

Nici un antrenor nu a rezistat mai mult de trei sezoane pe banca galacticilor din cei unsprezece care au avut de-a face cu Florentino Perez! Singurii care se pot lăuda că au stat trei sezoane sunt Vincente Del Bosque şi Jose Mourinho. Iar vestea proastă pentru Zidane este că se află în al treilea sezon la cârma lui Real Madrid şi exact acum lucrurile nu mai merg bine, excelent pretext pentru Perez de a continua tradiţia.

Doar Del Bosque şi Mourinho au rezistat trei ani la Real Madrid

Perez a venit pentru prima dată în fotoliul de preşedinte în anul 2000 şi s-a retras în 2006. În cei şase ani Real a schimbat nu mai puţin de şase antrenori, în condiţiile în care Del Bosque a fost jumătate. Perez s-a săturat de Del Bosque absolut inexplicabil, tocmai după ce câştigase titlul şi a urmat apoi, timp de trei ani, o adevărată instabilitate, cu cinci antrenori care au avut mandate scurte: Carlos Queiroz, Camacho, Garcia Remon, Wanderlei Luxemburgo şi Lopez Caro, cel care în 2010 era adus de Adrian Porumboiu pe banca lui FC Vaslui, devenind cel mai bine plătit tehnician din Liga 1.

În 2009 Florentino Perez s-a reîntors la timona lui Real şi a început al doilea mandat cu chilianul Manuel Pellegrini, căruia i-a fost fatală eliminarea din Cupa Spaniei în faţa lui Alcorcon din a treia divizie, după un eşec istoric cu 4-0 în tur. A venit şi a stat trei ani Jose Mourinho şi poate că Perez ar fi mers mai departe cu portughezul, dar Mou s-a prins că senatorii de drept din echipă îl vor plecat şi a făcut asta din propria iniţiativă. A urmat Carlo Ancelotti, care degeaba a luat a zecea Ligă a Campionilor, pentru că i–a cedat locul lui Rafa Benitez, iar după câteva luni a fost instalat Zinedine Zidane.

Ştirea MOMENTULUI

Kylian Mbappe dedică victoria tuturor francezilor: “Suntem mândri că i-am făcut fericiţi”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.