Sport

Real Madrid, obligată să achite 20 de milioane de euro după victoria din finala Ligii Campionilor. Clauza jucătorului care a fost titular doar în înfrângerea cu Sheriff și are zero reușite

Real Madrid, bună de plată după succesul din Liga Campionilor 1-0 cu Liverpool. ”Los blanco” trebuie să achite o sumă impresionantă fostei deținătoare a trofeului.
29.05.2022 | 11:51
Real Madrid obligata sa achite 20 de milioane de euro dupa victoria din finala Ligii Campionilor Clauza jucatorului care a fost titular doar in infrangerea cu Sheriff si are zero reusite
Clauza unui jucător cu zero reușite în actualul sezon de UCL o obligă pe Real Madrid să achite un bonus de 20 de milioane de euro către fosta deținătoare a trofeului
ADVERTISEMENT

Noua ”Regină” a Europei, Real Madrid, trebuie să achite a sumă fabuloasă fostei deținătoare a trofeului UCL. La mijloc e clauza unui fotbalist care a adunat mai puțin de 90 de minute în actualul sezon de Liga Campionilor.

Cum a băgat-o în datorii Hazard pe Real Madrid

Real Madrid a eliminat-o în sferturile de finală ale actualei ediții a Ligii Campionilor pe Chelsea, în acel moment deținătoarea trofeului. Însă, spaniolii vor plăti scump succesul.

ADVERTISEMENT

O clauză din contractul de transfer al lui Eden Hazard, achiziționat tocmai de la gruparea londoneză în 2019, îi obligă pe iberici să vireze în contul grupării de pe Stamford Bridge nu mai puțin de 20 de milioane de euro, după triumful în fața lui Liverpool.

Suma transferului internaționalului belgian a fost în 2019 una oricum impresionantă pentru cât a oferit fotbalistul. Nu mai puțin de 115 milioane de euro plus bonusuri de performanță s-au obligat madrilenii să achite pentru a-și asigura serviciile jucătorului.

ADVERTISEMENT

Concret, la suma amintită, contractul prevedea un bonus de 10 milioane de euro în cazul în care Real Madrid câștiga titlul în La Liga, ceea ce s-a întâmplat deja, încă din 2020, și alte 20 de milioane dacă trupa de pe Santiago Bernabeu câștigă trofeul Champions League în perioada în care belgianul este legitimat la Real.

Eden Hazard a jucat mai puțin de 90 de minute în actuala ediție a Ligii Campionilor

Transferul internaționalului belgian este deja catalogat de specialiștii în fotbal și economie, drept una dintre cele mai mari țepe din istoria clubului Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Eden Hazard a fost lovit de ghinioane din momentul transferului pe Santiago Bernabeu. Văzut la vremea respectivă (2019) înlocuitorul ideal pentru Cristiano Ronaldo, plecat la Juventus, cifrele belgianului arată crunt.

A adunat doar 66 de meciuri și 6 goluri, în toate competițiile, din 2019 până azi. Mai mereu accidentat, Hazard nu a lăsat nicio clipă senzația că ar putea să se ridice la nivelul așteptărilor.

ADVERTISEMENT

În actuala ediția a Ligii Campionilor, Eden Hazard a bifat doar trei apariții care nu însumează nici măcar minutele unei partide întregi. Mai mult, belgianul nu a marcat nici un gol și nu a livrat nicio pasă decisivă pentru coechipieri.

Cele mai multe minute (66) le-a prins în eșecul Realului cu Sheriff Tiraspol 1-2. A mai prins 9 minute în succesul echipei sale 2-0 cu Inter Milano, ambele partide în faza grupelor, și încă 8 minute în 16-imi, contra celor de la PSG.

ADVERTISEMENT