Fotbal international

Real Madrid, pierderi financiare din cauza coronavirusului! Câţi bani ar fi încasat pentru meciurile cu Liverpool și Barcelona

10.04.2021 | 18:09
Real Madrid, pierderi financiare din cauza coronavirusului! Câţi bani ar fi încasat pentru meciurile cu Liverpool și Barcelona
Santiago Bernabeu
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus provoacă pierderi financiare uriașe pentru marile cluburi de fotbal, iar unul dintre cele mai afectate este Real Madrid.

Numai meciurile cu Liverpool și Barcelona ar fi adus în conturi o sumă impresionantă, dacă s-ar fi jucat cu spectatori în tribune. Din cauza pandemiei de Covid-19 accesul fanilor la evenimentele sportive este interzis în Spania, de mai bine de un an, iar acest lucru generează pierderi uriașe de lichidități.

ADVERTISEMENT

Numai în această săptămână Real Madrid a pierdut multe milioane de euro din cauza restricționării accesului publicului la meciurile de fotbal. Marți, trupa lui Zinedine Zidane a întâlnit-o pe Liverpool în Liga Campionilor, iar sâmbătă, de la ora 22:00, primește vizita Barcelonei.

15 milioane de euro, suma pierdută de Real Madrid într-o săptămână

Rețeta financiară pentru meciurile cu Liverpool și Barcelona era una impresionantă. Nu mai puțin de 15 milioane de euro ar fi intrat în conturile grupării madrilene, dacă porțile stadionului ar fi fost deschise.

ADVERTISEMENT

10 milioane de euro ar fi încasat ”Los Blancos” la meciul cu campioana Angliei, în vreme ce ”El Casico”, unul dintre cele mai urmărite evenimente sportive din lume, ar fi generat venituri de aproximativ 5 milioane de euro.

Meciul dintre Real Madrid și Barcelona se dispută sâmbătă, de la ora 22:00, pe arena ”Alfredo Di Stefano”, stadionul pe care evoluează în mod normal echipa a doua a clubului din capitala Spaniei.

Arenă nouă, din altă lume, pentru Real Madrid

Oficialii de pe Santiago Bernabeu au profitat de pandemia de coronavirus și au decis să-și renoveze stadionul. Teoretic, noua arenă ar trebui să fie dat în folosinţă în anul 2022.

ADVERTISEMENT

Marea noutate este acoperişul retractabil planificat în a se închide şi a se deschide în interval de numai 12 minute, un timp record pentru o asemenea operaţiune, ţinând cont de suprafaţa considerabilă a plafonului.

Lucrările de modernizare includ și o mărire a capacității stadionului, cu 3.000 de locuri ceea ce înseamnă că noul Stantiago Bernabeu va putea găzdui 84.400 de spectatori.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri