Fotbal international

Cum poate ajunge Neymar la Real Madrid. Planul lui Florentino Perez

Real Madrid vrea să-şi asigure viitorul. Are nevoie de un jucător world class şi negociază prin toate mijloacele pentru a-şi atinge obiectivul. Cel care trebuie să devină VIP-ul galacticlor este brazilianul Neymar.
20.12.2017 | 00:11
Cum poate ajunge Neymar la Real Madrid Planul lui Florentino Perez

Noua telenovelă din fotbal este de fapt un nou capitol care îl are personaj principal pe brazilianul Neymar. Acesta pare ca un copil răzgâiat, care nu ştie ce vrea şi care se plictiseşte repede de orice jucărie. Abia a produs şocul verii lui 2017, plecând de la Barcelona la PSG. O mutare care a stabilit şi un record mondial greu de imaginat pentru valoarea unui transfer: 222 de milioane de euro, preţul clauzei de eliberare de catalani.

Însă, după nici şase luni răsfăţatul Neymar deja plânge că îi lipsesc prietenii din Catalonia, că Parisul nu are plajă şi, mai ales, că nivelul din Ligue 1 este prea scăzut pentru valoarea sa, aşa încât îşi va rezerva dreptul să joace doar în meciurile în care va dori el. Aere de vedetă cât cuprinde şi pretenţii greu de imaginat: să plece antrenorul Unai Emery, pentru că se plictiseşte de moarte la şedinţele video ale acestuia şi atacantul Cavani, fiindcă vrea să bată penaltyurile.

Real Madrid a avut mereu un jucător world-class

Concluzia e simplă. Deşi are contract pe cinci ani şi salariu de 36 de milioane de euro Neymar s-a plictisit deja de Franţa şi va mai rămâne maxim un sezon, dacă PSG nu va lua Liga Campionilor. Misiune grea pentru parizieni în Ligă, pentru că în optimi vor avea în faţă tocmai pe câştigătoarea ultimelor două ediţii, Real Madrid. Şi tocmai Real Madrid este cheia pentru noul episod din cariera lui Neymar.

Brazilianul vrea să plece, cel mai târziu în vara lui 2019. La Barcelona nu se pune problema întoarcerii, mai ales că relaţiile cu şefii clubului catalan sunt mai degrabă de război, pentru că Barca nu i-a mai plătit 26 milioane euro. Neymar are de ales între Premier League şi Real Madrid. Pentru că numai o superputere din Anglia şi Realul pot satisface pretenţiile sale. 

Nu vrea să joace alături de Ronaldo

Real Madrid pare a fi, din toate punctele de vedere, viitoarea adresă. Recent, pentru a confirma zvonurile, preşedintele Florentino Perez a luat masa cu tatăl lui Neymar. Dar pentru ca Neymar să devină încă una dintre vedetele care au trecut pe la cele două mari puteri din Spania trebuie să se întâmple mai multe lucruri. Nu problema financiară ar fi nodul gordian, ci faptul că Neymar nu vrea să joace alături de vedeta Realului, Cristiano Ronaldo, dar şi invers este la fel de valabil. Aici este marea problemă a lui Perez. Ronaldo are contract până în 2021, iar Neymar nu va aştepta până atunci, asta e sută la sută sigur.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Cu alte cuvinte, dacă îl vrea cu adevărat pe brazilian, care ar urma să fie numărul 1 pe Bernabeu pentru cel puţin cinci ani, Perez e obligat să se debaraseze de Ronaldo. Şi trebuie să o facă ori vara viitoare, ori în cea a lui 2019. Altminteri, poate fi convins că îl va pierde pe Neymar. Ronaldo şi Perez se află în relaţii din ce în ce mai reci, portughezul nu a rostit numele preşedintelui, dar a lăsat clar să se înţeleagă că acesta nu l-a susţinut nici un moment în dosarul evaziunii fiscale.

Mesajul lui CR7

După golul marcat în finala CM al cluburilor, Cristiano a transmis un alt mesaj la fel de limpede: “Mi-aş dori să îmi închei cariera la Real, dar nu sunt eu patronul sau preşedintele ca să pot spune că va fi aşa”. Ronaldo simte că Perez l-ar vrea plecat şi că pregăteşte în secret aducerea lui Neymar, pentru că îi este clar că preşedintele nu ar face asemenea lucru decât ştiind că poate aduce un nume imens în loc.

Un alt indiciu legat de venirea lui Neymar şi plecarea lui Ronaldo ţine de o declaraţie a lui Sergio Ramos, care spune că întotdeauna marii jucători sunt bineveniţi la Madrid, pentru că sunt o garanţie pentru trofee. Şi cum Ramos e în tabăra celor care nu petrec timpul în afara gazonului cu Ronaldo şi aceştia sunt destui, e lesne de înţeles că plecarea lui CR7 nu l-ar deranja deloc. 

Prietenia cu Marcelo

Un alt amănunt care leagă lucrurile este prietenia lui Neymar cu Marcelo, fundaşul lui Real şi unul dintre cei mai apreciaţi jucători inclusiv în vestiar. El şi Casemiro s-au văzut deja de câteva ori cu starul lui PSG la Madrid şi gurile rele spun că deja Neymar a cerut referinţe compatrioţilor despre o posibilă viitoare locaţie. Aceştia i-au recomandat zona în care se află locuinţele mai multor jucători de la Real, dar nu şi a lui Ronaldo.

În fine, contează şi aspectul financiar. Neymar a fost cumpărat cu 222 de milioane de euro, iar pentru a putea pleca de la Paris vor trebui mai mulţi bani. Suma de start de la care ar urma să se plece ar fi de 250 de milioane euro, dar e foarte probabil să ajungă până la cel puţin 275 milioane. Pentru aceasta Perez trebuie să vândă. Ronaldo, la 32 de ani, nu mai e o mină de aur,  deci maixim 100 de milioane ar lua pe el, pentru Bale pooate lua între 85-100 de milioane de euro. 

222 de milioane euro a fost clauza de eliberare a lui Neymar de la Barcelona

250 de milioane euro este suma minimă pentru transferul brazilianului la Real Madrid

“Marii jucători sunt întotdeauna bineveniţi la Madrid, pentru că sunt o garanţie pentru trofee” – Sergio Ramos

“Eu mi-aş dori să îmi închei cariera la Real Madrid, dar nu sunt patronul sau preşedintele clubului ca să decid” Cristiano Ronaldo