Fotbal international

Video. Patru momente de neuitat pentru PSG şi Real Madrid în Ligă! Steaua, în istoria parizienilor

Real Madrid - PSG se joacă miercuri, de la ora 21:45, în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Ambele echipei au avut parte de seri importante în cea mai importantă competiţie europeană.
13.02.2018 | 21:17
Video Patru momente de neuitat pentru PSG si Real Madrid in Liga Steaua in istoria parizienilor
ADVERTISEMENT

Real Madrid – PSG este cel mai aşteptat meci al anului din Liga Campionilor. Cele două formaţii se vor confrunta pentru prima dată într-o fază eliminatorie a celei mai importante competiţii intercluburi europene. Ambele echipe au trăite seri speciale în istorie.

Miercuri seara, toţi ochii vor fi aţintiţi spre duelul Cristiano Ronaldo – Neymar, chiar dacă Zinedine Zidane a declarat că nu doar cei doi fotbalişti vor ţine capul de afiş. Vorbim despre doi fotbalişti foarte mari, dar mâine este Real Madrid – PSG, nu Cristiano Ronaldo – Neymar”, a declarat antrenorul francez.

ADVERTISEMENT

Real Madrid, cinci trofee consecutive

La mijlocul anilor ’50, Real Madrid şi-a construit o echipă de invidiat, prima generaţie de “galactici” din istoria clubului din capitala Spaniei. Ferenc Puskas, Alfredo Di Stefano sau Gento făceau legea în Europa. Echipa, al cărui preşedinte era Santiago Bernabeu, a cucerit cinci Cupe ale Campionilor Europeni la rând în perioada 1955-1960. Momentul maxim a fost atins în sezonul 1959-60, când Real Madrid a învins-o pe Eintracht Frankfrurt, scor 7-3. 

Sezonul trecut, Real Madrid a reuşit să spargă blestemul din Liga Campionilor. De când s-a schimbat formatul competiţiei, nicio echipă nu reuşise să-şi apere cu succes trofeul. Zinedine Zidane a stat la baza celei mai importante performanţe din ultimul deceniu pentru Real, madrilenii au câştigat doi ani la rând competiţia şi au intrat în istoria recentă a Ligii Campionilor. 

ADVERTISEMENT

Steaua Bucureşti, în istoria lui PSG

Până la Neymar, fanii lui PSG erau la picioarele lui Rai, fotbalist care a jucat pe Parc des Princes între 1993 şi 1998. În sezonul 1997-98, francezii jucau în turul trei preliminar al Ligii Campionilor contra Stelei. Pe Ghencea, steliştii au câştigat cu 3-2, însă UEFA a schimbat scorul la masa verde, după ce Laurent Fournier era suspendat şi nu avea drept de joc. Steaua Bucureşti a câştigat cu 3-0 şi pornea ca favorită să se califice în grupele competiţiei. Meciul retur a fost un adevărat măcel pentru echipa antrenată de Mihai Stoichiţă. PSG a întors soarta calificării în 50 de minute, iar Rai a fost omul meciului cu trei goluri marcate şi francezii câştigau cu 5-0.

După ce arabii au preluat clubul de pe Parc des Princes, PSG a devenit o forţă în Europa, însă parizienii nu au reuşit încă o performanţă notabilă în Liga Campionilor. În ultimele cinci sezoane, francezii nu au reuşit niciodată să depăşească faza sferturilor de finală. Ba mai mult, în stagiunea trecută, PSG a fost eliminată în optimile de finală de FC Barcelona după un meci memorabil. Formaţia antrenată de Unai Emery câştigase manşa tur, scor 3-0, şi era mare favorită să treacă în sferturi. Pe un Camp Nou plin, fanii catalani au sperat într-o miunune la meciul retur. După 60 de minute, scorul celor două manşe era egal, 3-3, după golurile marcate de Luis Suarez, Layvin Kurzawa (în proprie poartă) şi Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

În minutul 62, Edinson Cavani i-a amuţit pe 96.000 de specatatori de pe Camp Nou. Minutele se scurgeau şi PSG simţea aerul sferturilor. Ultimele minute ale meciului au fost un coşmar pentru fanii parizienilor. Neymar a marcat de două ori şi minunea părea posibilă. În minutul 90+5, Sergi Roberto a dat startul nebuniei în tabăra catalanilor. FC Barcelona câştiga cu 6-1 şi mergea în sferturile de finală după un adevărat thriller.