Sport

Real Madrid pune la cale un meci de retragere pentru Roger Federer. Duel de gală pe Santiago Bernabeu cu Rafael Nadal

Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis, iar clubul Real Madrid vrea să-i organizeze un meci de retragere pe Santiago Bernabeu împotriva lui Rafael Nadal.
17.09.2022 | 14:03
Real Madrid pune la cale un meci de retragere pentru Roger Federer Duel de gala pe Santiago Bernabeu cu Rafael Nadal
Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis, iar clubul Real Madrid vrea să-i organizeze un meci de retragere pe Santiago Bernabeu împotriva lui Rafael Nadal. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Răpus de desele accidentări suferite în ultimii ani, elvețianul a decis să pună capăt unei cariere impresionante. El a precizat că partidele de la Laver Cup vor fi ultimele ale carierei.

Ideea lui Real Madrid: Roger Federer, meci de retragere cu Rafael Nadal

Lumea tenisului s-a înclinat în fața lui Roger Federer după anunțul acestuia, însă clubul de fotbal Real Madrid pune la cale o surpriză pentru fani și vrea să-i organizeze un meci de retragere împotriva prietenului și marelui rival Rafael Nadal.

ADVERTISEMENT

Conform ESPN, președintele ”galacticilor”, Florentino Perez, face toate demersurile pentru ca această partidă demonstrativă să se desfășoare pe proaspăt renovatul stadion Santiago Bernabeu, în fața a 80.000 de spectatori.

Lucrările la arena madrilenilor nu sunt încă finalizate în totalitate, dar în curând stadionul va beneficia un teren retractabil pentru a permite desfășurarea meciurilor de baschet și tenis.

ADVERTISEMENT

Real Madrid nu a avansat o dată pentru acest eveniment uriaș, care probabil va înregistra cu mare ușurință un record de asistență pentru un meci de tenis, deoarece fanii vor fi dornici să-i vadă pentru ultima dată înfruntându-se pe cei doi titani care au dominat acest sport în ultimii 20 de ani.

Mesaj superb din partea lui Nadal

La scurt timp după ce Roger Federer și-a anunțat retragerea, lumea tenisului a ținut să-l felicite pentru cariera formidabilă, iar Rafael Nadal i-a transmis un mesaj emoționant. ”Dragă Roger, prietenul și rivalul meu. Mi-aș fi dorit ca această zi să nu vină niciodată.

ADVERTISEMENT

Este o zi tristă pentru mine și pentru toată lumea sportului. Ți-am spus asta personal când am vorbit și acum aici, în scris. A fost o plăcere și o onoare să împart acești ani cu tine, să trăim o mulțime de momente minunate pe teren și în afara lui.

Vom mai trăi multe momente împreună în viitor, mai sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem împreună, știm asta. Deocamdată, îți doresc multă fericire alături de soția ta Mirka, de copiii tăi și familie. Să te bucuri de tot ce te așteaptă. Ne vedem în Londra”, a scris ibericul pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

Roger Federer a marcat lumdz tenisului din Secolul al XXI-lea, iar pe 2 februarie 2004 devenea pentru prima oară numărul 1 ATP. FANATIK a prezentat cele mai importante momente din cariera elveţianului.

ADVERTISEMENT