Fotbal international

Real Madrid putea să-i ceară despăgubiri de 30.000.000 de euro lui Cristiano Ronaldo! Portughezul a acceptat o clauză unică

24.02.2020 | 20:04
Real Madrid putea sai ceara despagubiri de 30000000 de euro lui Cristiano Ronaldo Portughezul a acceptat o clauza unica
Cristiano Ronaldo putea să plătească 30 de milioane de euro daune celor de la Real
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo s-a transferat de la Manchester United la Real Madrid în 2009. Restul e istorie, CR7 reușind să devină unul dintre cei mai importanți jucători ai deceniului.

Puțină lume știe, însă, că Manchester United și fotbalistul, dar și Real Madrid și-au asumat că vor plăti 30 de milioane de euro daune morale în cazul în care transferul ar fi căzut. Dezvăluirea a fost făcută de fostul președinte al „galacticilor”, Ramon Calderon.

ADVERTISEMENT

Manchester United și Cristiano Ronaldo, daune de 30 milioane de euro

Transferul lui Cristiano Ronaldo de la Manchester United la Real Madrid în 2009 a fost intens dezbătut la acea vreme. „Unii remarcau că CR7 și-a prelungit contractul cu Manchester, alții susțineau că Real l-ar fi convins să semneze încă din 2008”, au subliniat jurnaliștii de la sportskeeda.com.

Fostul conducător al Realului, Ramon Calderon, a făcut lumină din culisele transferului care bătatea orice record în urmă cu un deceniu.

ADVERTISEMENT

Calderon a dezvăluit că atât Cristiano Ronaldo, cât și Manchester United și Real Madrid au semnat o clauză prin care se obligau să plătească 30 de milioane de euro despăgubiri în cazul în care oricare din părțile implicate s-ar fi răzgândit fără motiv și transferul ar fi căzut subit.

Jorge Mendes, impresarul fotbalistului, a fost „creierul” din spatele acelei clauze speciale. „Mendes când am semnat cu Cristiano Ronaldo, a făcut o treabă foarte bună. E un agent care își protejează jucătorii și îi apără în cel mai bun mod cu putință. Spre finalul anului 2008, Cristiano m-a sunat și mi-a spus că vine la Real.

ADVERTISEMENT

Își prelungise contractul cu United, dar a făcut-o cu mențiunea că va ajunge la Real în anul următor. Știam sigur că vine la noi, așa că am semnat clauza de 30 de milioane de euro penalitate pentru ambele părți.

Asta însemna că dacă nu am fi fi respectat înțelegerea, trebuia să-i dăm lui Cristiano 30 de milioane de euro și vice-versa.

ADVERTISEMENT

Era foarte fericit la Manchester, îmi spunea de multe ori că Ferguson era ca un tată pentru el, i-a dat șanse să devină cel mai bun jucător, iubea fanii. Totuși, își dorea schimbarea și am început să discutăm”, a mărturisit Calderon.

  • 94 de milioane de euro a plătit Real Madrid celor de la Manchester pentru Ronaldo
ADVERTISEMENT