Fotbal international

Război pentru Benzema. Vestiarul lui Real s-a împărţit în două tabere

Tensiune mare pe Santiago Bernabeu. S-au creat două tabere în vestiar. Unii îl vor pe Benzema în echipă, alţii sunt împotrivă.
16.12.2017 | 21:08
Razboi pentru Benzema Vestiarul lui Real sa impartit in doua tabere

Karim Benzema este un atacant rafinat, posesor a unei bune tehnici, are clare calităţi, dar şi un mare minus, unul extrem de important pentru rolul pe care trebuie să îl interpreteze pe teren. Ratează enorm şi acest lucru s-a dovedit o adevărată piatră de moară în multe momente pentru actualii campioni din Primera Division. E drept, golgeterul indiscutabil este portughezul Cristiano Ronaldo şi la fel de adevărat este că însuşi lusitanul, cel puţin în acest sezon, i-a cerut lui Zinedine Zidane să fie folosit ca vârf, pentru a da cât mai multe goluri şi a-şi asigura al cincilea Balon de Aur.

Însă şi aşa, pentru un atacant cu cartea de vizită a lui Benzema, reuşitele acestuia sunt foarte puţine. 11 în sezonul anterior, cu un gol mai puţin decât un debutant în Primera Division, cum a fost Florin Andone la Deportivo La Coruna, iar în actualul sezon, în 11 meciuri a marcat doar de două ori. Iar Real Madrid, la care şi marcatorul pe bandă rulantă Cristiano Ronaldo a punctat cu mult sub posibilităţi, doar de patru ori, ocupă un incredibil loc 4, la opt lungimi de liderul şi marea rivală FC Barcelona.

Spaniolii sunt conduşi de Sergio Ramos

Şi pe 23 decembrie Santiago Bernabeu va fi gazda, cu două zile înainte de Crăciun, a primei secvenţe din această ediţie a celebrului El Clasico, un meci foarte important pentru madrileni, care dacă nu vor câştiga va fi apoi extrem de dificil să îi mai prindă din urmă pe Messi şi compania. Ori ideea ca Benzema să intre din nou pe teren, fie pentru a rata ocazii mari, fie pentru a face act de prezenţă, a declanşat un adevărat război în vestiarul Realului.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Antrenorul Zinedine Zidane a turnat pur şi simplu gaz peste foc, dând o declaraţie deloc diplomatică şi cu efect extrem de nociv asupra relaţiei sale cu jucătorii săi. Zidane a spus că este până la moarte cu Benzema, cuvinte care au avut efectul cel mai negativ posibil şi în momentul cel mai puţin favorabil unei dispute interne, tocmai când e nevoie, mai mult ca oricând, de unitatea grupului. Benzema nu este văzut în vestiar drept cel mai potrivit jucător de gura porţii, iar atacurile împotriva lui şi a antrenorului Zidane au început să ia amploare. Sunt deja patru-cinci jucători care consideră că Zidane arată făţiş că îl favorizează pe compatriotul său în detrimentul altor jucători care ar putea fi mai utili.

Asensio trebuie să joace din primul minut

Unul dintre cei mai vehemenţi este Isco, mijlocaşul spaniol devenind tot mai mult un om important pe Bernabeu. Isco a avut curajul să spună că Zidane face o mare greşeală şi că pentru aceste acte de favoritism riscă serios să piardă sprijinul unor jucători importanţi din vestiar. Lângă Isco se află însă unul dintre cei mai influenţi jucători, însuşi căpitanul Sergio Ramos. Ambii susţin că la această oră locul lui Benzema ar trebui să îi revină lui Marco Asensio, un fotbalist care joacă foarte puţin, dar care a marcat goluri de excepţie. De partea lor au venit toţi jucătorii spanioli din lot, dar şi brazilianul Casemiro.

În tabăra opusă, cea care sprijină decizia lui Zidane de a insista cu Benzema omul cel mai influent este chiar Cristiano Ronaldo. Normal, pentru că lipsa de formă a lui Benzema i-a servit de minune lusitanului, care a profitat să maecheze cât mai mult, cel puţin sezonul trecut.Lângă Ronaldo este evident Varane, fundaşul central francez, dar şi unul dintre noii sosiţi, Theo Hernandez, care are şi el origini din Hexagon.

Conştient însă că această tabără e totuşi prea şubredă Ronaldo încearcă să se apropie de Marcelo, Kroos, Modrid şi Bale, fotbalişti cu care starul lusitan avea cel mult relaţii de salut. Cert este că Benzema a declanşat un adevărat război şi a trebuit să intervină autoritar preşedintele Florentino Perez, cu un mesaj fără echivoc: “Nu este timpul de polemici. Toţi trebuie să încercăm să revenim cât mai repede, altminteri riscăm ca după un sezon excelent să vină unul catastrofal şi acest lucru nu este acceptat la Real Madrid”