Real Madrid reduce salariile jucătorilor cu 30 la sută pentru viitorul sezon. Se face o economie de 100 de milioane de euro!

Sorin Dumitrescu   
în Real Madrid
10/05/2020, 14:00
Real Madrid reduce salariile jucătorilor cu 30 la sută pentru viitorul sezon. Se face o economie de 100 de milioane de euro!
Real Madrid pregăteşte reducerea salariilor jucătorilor cu 30 la sută pentru viitorul sezon! Foto: Hepta.ro

Real Madrid a redus salariile jucătorilor pe perioada pandemiei de coronavirus cu zece la sută, una dintre cele mai mici reduceri din La Liga, incomparabil cu Barcelona, unde tăierile au ajuns la 70 la sută.

Pe perioada pandemiei reducerea a fost de zece la sută

Însă, în vederea noului sezon, 2020-2021, preşedintele Florentino Perez are în vedere o reducere mult mai serioasă, cu 30 la sută, ceea, cu siguranţă, nu va fi pe placul jucătorilor, dar reprezintă o necesitate în noile condiţii.

Pentru acest sezon, bugetul lui Real Madrid este de 822 milioane euro, care provin în următorul mod: 161 de milioane din taxa de socios, abonamente şi bilete, 109 milioane din meciuri amicale şi competiţii internaţionale, 180 de milioane din drepturile TV şi 371 de milioane de euro din marketing.

Valoarea salariilor la Real Madrid este de 238 milioane euro

Un calcul simplu ne arată că dacă s-ar pierde doar 20 la sută din cauza epidemiei cu noul coronavirus, asta ar însemna o scădere a veniturilor de 165 de milioane de euro. Sumă aceasta se adaugă cheltuielilor bugetare de 741 milioane euro.

Cumulul salariilor jucătorilor lui Real Madrid este de 238 de milioane de euro net pe sezon. Prin reducerea cu 30 la sută ar rezulta o economie în jur de o sută de milioane de euro, aici fiind incluse și taxele ce ar trebui achitate către Fisc.

Cele mai mari salarii le au Sergio Ramos şi Gareth Bale

Cei mai mulţi bani ar urma să fie luaţi din salariile lui Sergio Ramos şi Gareth Bale, care au 14,5 milioane euro net pe sezon. Prin tăierile de 30 la sută, 8,5 milioane euro ar fi suma economisită de la cei doi.

Dacă interdicţia de a se juca meciurile cu public în tribune se va menţine cel puţin o bună parte şi din sezonul următor, s-ar crea o gaură de peste o sută de milioane euro, bani rezultaţi din abonamente şi bilete.

Veniturile TV sunt singurele care nu suferă schimbări

Doar taxa de socios poate fi menţionată pentru membri din ceea ce însemna cumulat cu bilete şi abonamente în jur de 160 de milioane euro.

Din cele 109 milioane care rezultau din turneele amicale în ţările Asiei sau în SUA şi prezenţa în Champions League, doar banii care vor veni de la UEFA vor mai intra în conturi, deci şi de aici dispar circa 70 milioane. Mai rămân veniturile din drepturile TV şi cel puţin o parte din marketing, dar e clar că bugetul va fi diminuat şi singura variantă pentru a păstra echilibrul financiar este această reducere salarială de 30 la sută.

Închide ×