Sport

Real Madrid sare în ajutorul refugiaților din Ucraina. Suma imensă donată de „galactici”

Real Madrid a donat o sumă uriașă în sprijinul refugiaților ucraineni. Anunțul a fost făcut chiar de club, printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial.
16.03.2022 | 17:05
Real Madrid sare in ajutorul refugiatilor din Ucraina Suma imensa donata de galactici
ADVERTISEMENT

În cele trei săptămâni care s-au scurs de când Vladimir Putin a declanșat atacul asupra Ucrainei, milioane de oameni – în marea lor majoritate femei și copii – și-au părăsit țara natală, în căutarea unor locuri în care să se simtă din nou în siguranță. Marcate profund de această situație, o sumedenie de personalități, inclusiv din lumea sportului, le-au sărit de îndată în ajutor.

Real Madrid a donat o sumă uriașă pentru refugiații din Ucraina

Cum nu putea rămâne indiferent în fața dramei prin care trece poporul ucrainean, Real Madrid a decis să doneze un milion de euro pentru refugiați, în cadrul campaniei „Toți cu Ucraina”, lansate pe 5 martie de fundația clubului.

ADVERTISEMENT

Potrivit comunicatului emis cu puțin timp în urmă, banii vor contribui la „acoperirea nevoilor populaţiei strămutate din Ucraina” în urma invaziei ruse. Lor li se adaugă cele 13.000 de echipamente sportive oferite refugiaților aflați pe teritoriul Spaniei.

De asemenea, gruparea blanco a pus la dispoziția fanilor un canal prin care se pot face donații pentru persoanele afectate de război. Acesta este disponibil chiar pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

Juventus, gest superb pentru copiii de la academiile de fotbal din Ucraina

Real Madrid nu este singura forță a fotbalului european care sare în ajutorul refugiaților ucraineni. În ultima perioadă, Juventus a adus în Italia 80 de persoane – mame împreună cu copii între 6 și 14 ani –  de la Zahony, asigurându-le toate cele necesare, de la mâncare până la îmbrăcăminte și medicamente.

Printre cei mici se numără și fotbaliști ai academiilor din Kiev, Harkov și Minai, cărora „Bătrâna Doamnă” le oferă ocazia de a se pregăti la Torino, în cele mai bune condiții.

ADVERTISEMENT

În drum de 2.800 de kilometri, dus-întors, am reușit să aducem în Italia 80 de refugiați ucraineni, copii cu mamele lor. În plus, o delegație de aproximativ 20 de persoane, de la Juventus, au furnizat hrană, medicamente și haine pentru persoanele aflate la granița cu Ungaria.

Refugiații ucraineni au fost cazați la hotelul Santa Maria din La Morra, cu ajutorul autorităților piemonteze”, se arată în comunicatul echipei.

ADVERTISEMENT