Sport

Real Madrid, regina răsturnărilor spectaculoase de scor! PSG, Chelsea şi Manchester City, “ucise” pe “Bernabeu”

Real Madrid a devenit regina răsturnărilor spectaculoase de scor în actualul sezon al Ligii Campionilor. Pe "Bernabeu" au căzut PSG, Chelsea şi Manchester City.
05.05.2022 | 01:55
Real Madrid regina rasturnarilor spectaculoase de scor PSG Chelsea si Manchester City ucise pe Bernabeu
Real Madrid le-a doborât pe PSG, Chelsea şi Manchester City în drumul spre finala Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT

“Santiago Bernabeu” a devenit un stadion imposibil pentru adversarii lui Real Madrid din actualul sezon al Ligii Campionilor. Jucătorii lui Carlo Ancelotti au reuşit să le “ucidă” pe PSG, Chelsea şi Manchester City, în fazele eliminatorii ale competiţiei, iar ultima performanţă va intra în istoria clubului.

PSG, prima victimă a lui Real Madrid în şirul răsturnărilor spectaculoase de scor din Liga Campionilor

În optimile de finală, PSG pornea ca favorită în dubla cu Real Madrid. Parizienii câştigaseră meciul tur cu 1-0, iar în returul de pe “Bernabeu”, Kylian Mbappe a dus scorul general la 2-0. “Galacticii” erau eliminaţi în minutul 60, când Karim Benzema a început o reprezentaţie demnă pentru Champions League.

ADVERTISEMENT

După ce a profitat de o gafă a lui Gianluigi Donnarumma şi l-a învins pe portarul lui PSG, Karim Benzema a mai înscris de două ori în poarta parizienilor, spre disperarea tripletei Messi-Neymar-Mbappe. Cu un hat-trick în 17 minute, francezul a dus-o pe Real Madrid în sferturile de finală.

Rodrygo a îmbrăcat mantia de erou în dubla cu Chelsea

Cu Chelsea, după 3-1 pe “Stamford Bridge” cu un hat-trick al lui Karim Benzema, Real Madrid părea deja calificată în semifinale, însă londonezii au reuşit 75 de minute de poveste pe “Bernabeu”. Cu un sfert de oră înainte de finalul dublei, trupa lui Thomas Tuchel conducea cu 3-0 şi părea că va ajunge în penultimul act.

ADVERTISEMENT

Rodrygo a dat lovitura în minutul 80 al manşei retur şi a împins meciul spre cele două reprize de prelungiri. Karim Benzema a ieşit din nou la rampă şi a marcat golul calificării în semifinale, în minutul 96.

Rodrygo, dublă nebună în returul cu Manchester City, când Pep Guardiola avea biletele pentru Paris

A urmat tur semifinalelor cu Manchester City, câştigat de englezi cu 4-3, după un meci care va intra în istoria Ligii Campionilor. “Cetăţenii” au ratat câteva ocazii uriaşe în prima manşă, iar acestea s-au răzbunat în duelul de pe “Bernabeu”.

ADVERTISEMENT

“Avem încredere pentru meciul retur, vom avea parte de magia de pe ‘Bernabeu'”, spunea Carlo Ancelotti, după Manchester City – Real Madrid 4-3, o premoniţie care s-a adeverit după returul din semifinalele Ligii Campionilor.

În minutul 73 al returului, Riyad Mahrez a marcat şi părea că Manchester City se va califica în finala de la Paris. A ieşit din nou la rampă Rodrygo, eroul din meciul cu Chelsea. Acum, brazilianul a venit cu o dublă în minutele 90 şi 90+1, astfel că meciul a intrat în prelungiri. Din nou, Karim Benzema a făcut diferenţa, după ce l-a executat pe Ederson de la 11 metri, iar Real Madrid a obţinut calificarea în finala cu Liverpool, de pe 28 mai.

ADVERTISEMENT

Real Madrid, umilinţă în startul sezonului din Liga Campionilor

În faza grupelor, Real Madrid s-a duelat cu Inter, Sheriff Tiraspol şi Şahtior Doneţk. După o victorie la Milano, adusă de golul lui Rodrygo, venit în minutul 89, “galacticii” au primit vizita campioanei Moldovei, în ceea ce trebuia să fie un galop de sănătate pentru jucătorii lui Carlo Ancelotti.

Cu 24.522 de spectatori în tribunele de pe “Bernabeu”, din cauza restricţiilor COVID-19, Real Madrid s-a făcut de râs în faţa lui Sheriff Traspol. Jasurbek Yakhshiboev şi Sébastien Thill, cu un gol marcat în minutul 90, au adus o victorie istorică pentru fotbalul din Moldova.

Real Madrid şi-a revenit după şocul cu Sheriff Tiraspol şi a obţinut patru victorii în ultimele patru meciuri din faza grupelor, iar “galacticii” au terminat pe primul loc. Într-un sezon de poveste pentru campioana Spaniei, pe “Bernabeu”, în Liga Campionilor, doar Sheriff Tiraspol şi Chelsea au reuşit să câştige.

ADVERTISEMENT