Fotbal international

Real Madrid vrea să vândă tripleta BBC! Ce obstacole sunt pentru Perez

Florentino Perez, decis să pună capăt unei ere la Real Madrid. Celebrul atac BBC a fost scos la vânzare. Cât costă cele trei vedete.
22.01.2018 | 13:16
Real Madrid vrea sa vanda tripleta BBC Ce obstacole sunt pentru Perez

Florentino Perez e conştient că pentru a putea opune rezistenţă Barcelonei în următorii ani, mai ales după ce catalanii au reuşit şi aducerea în această iarnă a brazilianului Coutinho, de la Liverpool, pentru 162 de milioane euro, este momentul să schimbe foaia în mod hotărât la finalul acestui sezon în privinţa numelor grele din lot. Devine tot mai clar de la o zi la alta că gloria tripletei BBC, Bale-Benzema-Cristiano Ronaldo, a apus şi că trebuie injectat sânge proaspăt şi de mare calitate.

Şi-a fixat deja numele cheie care trebuie să devină MVP-ul vestiarului pe Bernabeu în persoana fostului jucător de la Barca, acum la PSG, brazilianul Neymar. Nu va fi însă o operaţiune uşoară, Neymar neavând o clauză de eliberare care să poată fi plătită, aşa cum au procedat francezii când l-au luat vara trecută de pe Camp Nou. Şi e clar că Neymar nu e de ajuns, mai trebuie un vârf cu lipici la gol şi încă un jucător de profil ofensiv.

Cum ar putea Ronaldo bloca planurile lui Real Madrid

Pentru aceasta primul pas este să se debaraseze de trioul BBC. Lucru care nu va fi deloc uşor. Ba, chiar foarte greu de pus în practică. Cristiano Ronaldo e cel mai preţios, are cinci Baloane de Aur ca trofee individuale şi multe performanţe la nivel de club şi echipa naţională. Însă are 32 de ani şi este în evidentă scădere de formă. Perez i-a fixat preţul la 100 de milioane euro. O sumă mare pentru un fotbalist de 32 de ani, care mai are contract cu Real până în vara lui 2021. Dacă United nu se va arăta interesată situaţia va fi dificilă.

Pentru că Ronaldo nu vrea să plece decât la un alt mare club din Europa. Dar la pretenţiile sale salariale nimeni nu ar fi dispus să îi ofere minim 30 milioane de euro pe an. Doar dacă la mijloc ar fi un club din China sau din SUA ar primi aceşti bani, dar Ronaldo nu vrea în afara Europei. I-a cerut lui Perez o mărire de salariu şi i s-a spus hotărât Nu. În această situaţie, preşedintele lui Real s-ar putea trezi cu o mare problemă. Fără un contract la un club de top din Europa Ronaldo nu va pleca, va sta să îşi ia banii din actualul contract cu Real, care va expira abia în 2021! Şi asta ar însemna, cu bonusuri şi drepturi de imagine adăugate la salariu, o cifră de aproximativ 40 de milioane pe sezon!

Benzema nu are căutare, Bale ar fi singurul de vânzare

Karim Benzema e doar umbra atacantului care dădea goluri importante. E limpede că trebuie altcineva în loc. Dar nici Benzema, pentru care Perez vrea 60 de milioane, nu are căutare pe nicăieri. L-a vrut Wenger, dar l-a adus acum pe Aubameyang şi nu mai e de actualitate. Oricum, nu ar primi pentru francez mai mult de 30 de milioane. Nici Benzema nu vrea să plece oriunde şi exclude China. Poate proceda la fel ca Ronaldo. Rămâne pe Bernabeu până la final de contract, adică încă două sezoane.

Gareth Bale ar fi singurul care nu ar fi fost vândut dacă nu era veşnica problemă a accidentărilor. Aşa Perez speră să îl dea în Anglia. Îl vor Tottenham şi Manchester United, însă nu pe cele 90 de milioane cerute de Perez. Cel mult 60 de milioane sau poate fi inclus de Tottenham în operaţiunea Harry Kane la Madrid. E singurul care are totuşi căutare într-un campionat puternic şi de pe urma căruia Perez ar putea lua bani.