Fotbal international

Real Madrid şi-a găsit atacant! Pedro Guilherme este următorul transfer pe Santiago Bernabeu

07.09.2018 | 17:02
Real Madrid sia gasit atacant Pedro Guilherme este urmatorul transfer pe Santiago Bernabeu
ADVERTISEMENT

Real Madrid a adoptat o nouă strategie în ceea ce priveşte politica de transferuri şi a adus în ultimii ani mai mul tineri promiţători din Europa, dar şi din Brazilia în detrimentul starurilor consascrate.  Formaţia de pe Santiago Bernabeu i-a transferat în ultimii ani pe Vinicius Jr., Marco Asensio, Alvaro Odriozola sau Jesus Vallejo, iar acum se pregăteşte să îl achiziţioneze pe Pedro Guilherme de la Fluminense.

Atacantul de 21 de ani a impresionat în ultima perioada în Brazilia şi a reuşit să marcheze 12 goluri în 23 partide oficiale în acest sezon. Formaţia sud-americană a decis să îi prelungească de curând înţelegerea până în 2021, iar Real  Madrid este astfel obligată să plătească o sumă importantă pentru un eventual transfer.

ADVERTISEMENT

Real Madrid plăteste 25 de milioane de euro pentru noul transfer

Fluminense i-a stabilit fotbalistului o clauză de reziliere a înţelegerii în valoare de 50 de milioane de euro, dar jurnaliştii spanioli de la AS au anunţat că trupa antrenată de Julen Lopetegui este dispus să înainteze o ofertă de 25 de milioane de euro pentru atacant.

Noul star al Braziliei a mai fost dorit în această vară de Sevilla, AS Roma şi AC Milan, însă oferte celor trei echipe nu au fost suficient de atractive pentru club şi pentru jucător. Meciurile excelente făcute Pedro Guilherme i-au atras atenţia şi selecţionerului Tite, cel care a vrut să îl convoace la partidele din weekend, dar o accidentare la genunchi a fotbalistului a făcut ca debutul lui să fie amânat.

ADVERTISEMENT

Real Madrid l-a transferat în această vară şi pe atacantul din Republica Dominicană, Mariano Diaz, cel care a fost crescut la juniorii echipei spaniole, dar cedat în anul trecut în Ligue 1.

Campionii europei aveau prima opţiune în cazul unui transfer a lui Mariano Diaz, dar trebuiau să ofere o sumă egală cu oferta celor de la Seviila. Andaluzii au pus pe masă 40 de milioane de euro pentru atacantul care a punctat de 21 de ori în toate competiţiile pentru Lyon în stagiunea precedentă. Clubul de pe Santiago Bernabeu a oferit cele 40 de milioane de euro pentru Mariano, dar în conturile formaţiei franceze vor ajunge doar 28 de milioane de euro, deoarece spaniolii au păstrat 35% dintr-un viitor transfer al atacantului care se întoarce astfel pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT
Real Madrid şi-a găsit atacant! Pedro Guilherme este următorul transfer pe Santiago Bernabeu
Real Madrid şi-a găsit atacant! Pedro Guilherme este următorul transfer pe Santiago Bernabeu

Julen Lopetegui, tehnicianul lui Real Madrid, se pare că a fost cel care şi l-a dorit cu insistenţă pe Mariano Diaz după ce transferurile lui Kylian Mbappe sau Eden Hazard au picat în mare măsură. Antrenorul spaniol este nemulţumit şi de evoluţiile lui Borja Mayoral şi este în căutarea unui atacant care să poate să înlocuiască plecările unor jucători precum Cristiano Ronaldo sau Alvaro Morata din zona onfesivă a echipei în ultimele sezoane.

Atacantul a impresionat la Real Madrid

Mariano Diaz a evoluat un singur sezon la echipa de seniori a celor de la Real Madrid, fiind promovat de către Zinedine Zidane la prima formaţie a clubului în sezonul 2016-2017. Vârful din Republica Dominicană a avut puţinte şanse în faţa unor jucători precum Bale, Ronaldo, Benzema sau Morata, dar chiar şi aşa se poateă lăuda cu cinci goluri şi două pase decisive în cele 302 minute în care a evoluat

ADVERTISEMENT