Fotbal international

Real Madrid sau Atletico nu vor putea sărbători victoria din Supercupa Europei în piaţa Cibeles

15.08.2018 | 19:39
Real Madrid sau Atletico nu vor putea sarbatori victoria din Supercupa Europei in piata Cibeles

Real Madrid şi Atletico Madrid se duelează pe 15 august, miercuri, de la ora 21:45, în Supercupa Europei, într-un meci care va fi organizat de oraşul estonian Tallin. Cele două formaţii obişnuiau în trecut să sărbătorească succesele în jurul fântâniilor Neptuno şi Cibeles din centrul oraşului.

Fotbaliştii celor două echipe au celebrat lângă cele două fântâni din mijlocul oraşului victoriile din Europa League, repsectiv Champions League, dar acest lucru nu se va întâmpla în cazul unui succes în Supercupa Europei. Decizia a fost luată de conducerea celor două cluburi deoarece campionatul intern din Spania va debuta în weekend.

Jucătorii nu pot sărbători victoria din Supercupa Europei din cauza startului de campionat

Fanii celor două echipei nu-şi vor putea vedea favoriţii triumfători la întoarcerea de la Tallin, însă îi pot vedea în prima rundă din noul sezon. Real Madrid debutează în noul sezon pe teren propriu contra celor de la Getafe şi pot prezenta trofeul suporterilor în cazul unui succes, în timp ce fanii lui Atletico Madrid au de aşteptat până în runda secundă, atunci când pe Wanda Metropolitana se deplasează Rayo Vallecano.

În ciuda faptului că Atletico Madrid şi Real Madrid au câştigat cinci din ultimele 8 Supercupe ale Europei, niciuna dintre cele două formaţii nu au dat o prea mare importanţă trofeului şi nu au sărbătorit în jurul celor două fântâni victoria finală aşa cum au procedat la câştigarea altor trofee.

Real Madrid a câştigat Supercupa Europei în 2002, 2014, 2016, 2017 şi ar putea bifa un nou trofeu la capătul finalei de la Tallin. Formaţia antrenată de către Diego Simeone are în schimb doar două trofee de acest gen pe care le-a câştigat în 2010 şi 2012.

Ovidiu Haţegan, cel mai bine cotat arbitru, va face parte din brigada de la Supercupa Europei, fiind al patrulea oficial al partidei. Românul nu a prins lotul pentru Campionatul Mondial 2018 din cauza unei erori grave comise în partida de baraj dintre Elveţia şi Irlanda. Meciul o să fie condus de o brigadă din Polonia, care îl va avea la centru pe Szymon Marcinak. Asistenții vor fi tot din Polonia, Tomasz Listkiewicz și Pawel Raczkowski.

Thibaut Courtois, noul portar al celor de la Real Madrid, şi-ar fi putut întâlni foştii colegi de echipă după ce a fost transferat de trupa de pe Santiago Bernabeu de la Chelsea. Belgianul nu a fost trecut însă pe lista UEFA de Julen Lopetegui, iar debutul lui se amână cel puţin până în runda inaugurală din La Liga. Fotbalistul adus din Premier League a evoluat la Atletico Madrid în perioada 2011-2014, fiind adus sub formă de împrumut, iar în cele din urmă a plecat de la Chelsea la Real Madrid pentru 30 de milioane de euro. Portarul se afla în ultimul an de contract şi nu a ajuns la o înţelegere de prelungire a contractului.