Fotbal international

Real Madrid și Barcelona, absențe importante în El Clasico! Șapte staruri nu vor fi pe Bernabeu

29.02.2020 | 08:57
Real Madrid si Barcelona absente importante in El Clasico Sapte staruri nu vor fi pe Bernabeu
ADVERTISEMENT

Marele derby din La Liga dintre Real Madrid și Barcelona se va disputa duminică seară, dar cele două formații vor avea absențe importante în primul El Clasico din 2020.

Real Madrid și Barcelona, absențe importante în El Clasico

Atât Zinedine Zidane, cât și Quique Setien vor fi lipsiția de jucători importanți la marele duel de pe Santiago Bernabeu. Real Madrid va avea trei absențe importante la El Clasico, în timp ce catalanii au patru fotbaliști care cu siguranță nu vor fi prezenți pe teren.

ADVERTISEMENT

”Galacticii”, care vin după două eșecuri usturătoare cu Levante în campionat și cu Manchester City în Champions League, vor avea mari probleme pe faza ofensivă din cauza absențelor lui Eden Hazard, Marco Asensio și Rodrygo.

Rodrygo a luat roșu la echipa a doua

Starul belgian a acuzat probleme la partida cu Levante, iar testele au arătat o fisură la nivelul peroneului. În aceste condiții, Hazard va reveni pe teren în 2-3 luni. Marco Asensio, accidentat în pauza de iarnă, a revenit la antrenamente, dar mai are nevoie de câteva săptămâni pentru a fi pregătit 100%.

ADVERTISEMENT

Cea mai surprinzătoare absență de la Real Madrid este cea a lui Rodrygo. Trimis săptămâna trecută la echipa a doua de Zinedine Zidane, brazilianul a marcat un gol dar a și primit un cartonaș roșu la partida din liga a treia spaniolă. Astfel, el va fi suspendat pentru El Clasico.

Pique e și el incert

Conform cotidianului Mundo Deportivo, Quque Setien se confruntă cu accidentări de lungă durată și practic știa că nu-i va avea la dispoziție pentru El Clasico pe Luis Suarez, Ousmane Dembele, Jordi Alba și Sergi Roberto.

ADVERTISEMENT

Marea problemă a Barcelonei ar putea fi absența lui Gerard Pique. Fundașul central a fost înlocuit în minutele de prelungire ale meciului cu Napoli din Champions League din cauza unei accidentări la gleznă, iar prezența sa pe Santiago Bernabeu este sub semnul întrebării.

Barca, avans de 2 puncte înainte de El Clasico

În ultimul El Clasico, disputat la finalul anului trecut pe Camp Nou, Barcelona și Real Madrid au încheiat la egalitate, scor 0-0. Partida ar fi trebuit să aibă loc în octombrie, dar a fost amânată din cauza violențelor din provincia catalană între separatiști și forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

Înaintea marelui derby al campionatului Spaniei, FC Barcelona se află pe prima poziție în clasamentul din La Liga, cu 55 de puncte, în timp ce Real Madrid este pe locul secund la două puncte în spate.

ADVERTISEMENT
Tags: