Fotbal international

Real Madrid şi Barcelona, transferuri cu iz de marketing. Şi-au adus jucători japonezi

12.07.2019 | 16:16
Real Madrid si Barcelona transferuri cu iz de marketing Siau adus jucatori japonezi

Real Madrid şi FC Barcelona nu aduc doar jucători extrem de scumpi, VIP-uri care să facă diferenţa, precum Eden Hazard sau Antoine Griezmann. Cele două mari puteri din fotbalul spaniol au cheltuit sume modice pentru a transfera fiecare câte un jucător japonez, care e clar că nu va intra niciodată în planurile lui Zinedine Zidane şi respectiv Ernesto Valverde.

Real Madrid şi FC Barcelona au cumpărat câte un jucător japonez

Sunt investiţii foarte joase financiar, un milion euro fotbalistul ajuns la Madrid, Takefusa Kubo, de la FC Tokyo, respectiv două milioane pentru Hiroki Abe, de la Kashima Antlers. Ambii joacă mijlocaşi ofensivi, dar la inflaţia de vedete din loturile celor două echipe nici nu se poate gândi nimeni că vreunul dintre ei ar putea sări în faţa numelor grele din loturi. Cel mai probabil vor fi trimişi pe la echipele B şi C ale clubului sau vor fi împrumutaţi.

Investiţia este extrem de mică, aproape că nici nu există pentru puterea financiară a rivalelor de moarte din La Liga, însă strategia de marketing din spatele celor două transferuri va aduce profituri uriaşe. Japonezii sunt înnebuniţi după fotbal, mai ales după cel european, iar faptul că vor avea jucători la două dintre cele mai mari cluburi din lume va aduce o vânzare fenomenală de tricouri pentru Real Madrid şi Barcelona, tricouri cu numărul şi numele jucătorilor cumpăraţi din campionatul nipon.

japonezi la real madrid şi barcelona. În roşu Hiroki Abe de la Kashima Antlers

Îşi pot organiza turnee de meciuri amicale pe bani grei

Apoi există perspectiva ca atât Real Madrid cât şi catalanii să îşi organizeze stagii de pregătire, de meciuri amicale în Ţara Soarelui Răsare, cluburile japoneze plătind sume mari pentru astfel de meciuri, deşi sunt doar amicale. Interesul pentru La Liga va deveni şi mai mare, deşi el a existat dintotdeauna, dar acum va creşte foarte mult.

Şi mass-media niponă va urmări cu mare atenţie fiecare pas făcut de cei doi internaţionali japonezi ajunşi atăt de sus. Numai avantaje, dintre cele mai mari, pentru Real Madrid şi Barcelona, care pentru a-şi asigura acest impact au cheltuit sume considerate bacşiş.

Tags: