Fotbal international

Real Madrid și FC Barcelona se luptă pentru un „wonderkid” de la Valencia. Video

27.03.2021 | 18:32
Real Madrid si FC Barcelona se lupta pentru un wonderkid de la Valencia Video
ADVERTISEMENT

În vârstă de 17 ani, Fabio Blanco rămâne liber de contract la finalul lunii iunie, iar granzii Spaniei se luptă deja pentru semnătura tânărului de la Valencia. Blanco este dorit de Real Madrid și FC Barcelona. 

Presa iberică dă ca sigură plecarea lui Blanco de pe Mestalla, tânărul spaniol fiind convins că viitorul său este la un club cu pretenții mult mai mari decât „liliecii” din Valencia.

ADVERTISEMENT

Nu doar granzii Spaniei ar fi interesați de Fabio Blanco, ci și formații din Germania, Italia sau Anglia. Însă favorite să îl aducă sunt Real Madrid și FC Barcelona.

Real Madrid și FC Barcelona se luptă pentru un „wonderkid” de la Valencia

Doar 17 ani are Fabio Blanco, însă deja s-a făcut remarcat în fotbalul spaniol, iar Valencia va fi dezamăgită să rămână fără el în vară. Blanco nu doar că va pleca de pe Mestalla, dar o va face și gratis.

ADVERTISEMENT

Supranumit de cei alături de care lucrează la Valencia drept „noul Ferran Torres”, Blanco evoluează în rolul de aripă dreapta, la fel ca fotbalistul transferat în vara lui 2020 la Manchester City.

Ferran Torres a adus nu mai puțin de 23 de milioane de euro în conturile clubului spaniol, însă nu același profit în va obține Valencia și de pe urma lui Blanco. Puștiului de 17 ani îi expiră contractul la finalul lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Deși nu a apucat să debuteze pentru echipa mare a „liliecilor”, Blanco a impresionat la loturile de juniori și a atras atenția cluburilor mari din Spania și nu numai. Clubul de pe Mestalla ar vrea să îi prelungească contractul, dar șansele sunt mici.

AS anunță că fotbalistul este mult mai tentat de posibilitatea de a se transfera la Real Madrid sau FC Barcelona, cluburi care i-ar propune inclusiv garanția prezenței în lotul primei echipe.

ADVERTISEMENT

Cei doi granzi încearcă să îl ademenească pe tânărul pe care cei din staff-ul federației spaniole în descriu ca fiind „un jucător foarte matur, care gândește limpede și care într-o astfel de situație va prioritiza perspectivele sale”.

Nu poate ajunge în Premier League din cauză că este minor!

Pe lângă Real Madrid și Barcelona, sunt interesate de Fabio Blanco și cluburile din Anglia, precum Manchester City, Manchester United sau Chelsea. Numai că, fiind minor, Blanco nu poate fi transferat în Premier League deocamdată.

O astfel de mutare ar fi posibilă de abia peste un an. În schimb, Blanco ar avea dreptul să evolueze în Italia sau Germania. Perspectiva de a juca în Bundesliga este atractivă pentru spaniol.

El ar putea profita de tendința cluburilor din Bundesliga de a promova tinerii, Jadon Sancho și Erling Haaland servind drept repere importante în acest sens.

ADVERTISEMENT