Fotbal international

Real Madrid și Juventus se bat pentru Kylian Mbappe. Francezul zice că stă la PSG

15.03.2019 | 15:31
Real Madrid si Juventus se bat pentru Kylian Mbappe Francezul zice ca sta la PSG

Real Madrid și Juventus se bat pentru starul francez Kylian Mbappe. Deși vedeta lui PSG spune că dorește să rămână la Paris în cercurile închise din fotbalul francez se discută intens despre dorința lui Kylian Mbappe de a pleca la un club la care să aibă șanse de a câștiga Champions League. PSG are un buget extraordinar, se luptă de câțiva ani măcar să ajungă în finală, însă nu a izbutit să urce mai mult de sferturi, iar în ultimele rânduri a eșuat, în 2017 și acum, în situații în care era ca și calificată.

Real Madrid și Juventus se bat pentru Kylian Mbappe

Kylian Mbappe, care este la acest moment considerat unul dintre primii cinci jucători din lume, un atacant exploziv, cu o viteză incredibilă și cu un simt al golului deosebit. A costat 180 de milioane în 2017, bani plătiți de PSG lui AS Monaco, însă vrea trofee și nu se mulțumește cu a câștiga campionatul și cupele din Franța, ceea ce este prea puțin față de visurile lui.

Două echipe sunt dispuse să negocieze cu PSG transferul francezului minune, dar va fi greu pentru el să aleagă, pentru că ambele dețin atuuri extrem de importante din punct de vedere sentimental pentru Mbappe. La oricare dintre ele ar avea șanse reale să se bată pentru Champions League. Și Real Madrid și Juventus sunt nume mari în fotbalul european.

Kylian Mbappe îl are ca idol al copilăriei pe Cristiano Ronaldo, lângă care ar putea juca la Juventus
Kylian Mbappe îl are ca idol al copilăriei pe Cristiano Ronaldo, lângă care ar putea juca la Juventus

Mbappe e fan Zidane și Ronaldo e idolul lui din copilărie

Și acum vine dilema lui Mbappe. La Real se află din nou pe bancă Mister Champions, cum e alintat Zinedine Zidane și Zizou este antrenorul pe care francezul îl consideră drept cel mai bun din lume. La Juventus ar putea juca alături de idolul copilăriei sale, Cristiano Ronaldo, împlinind un vis care ar fi părut nu cu mult timp în urmă o utopie.

PSG susține că dacă anul acesta a fost un nou fiasco sezonul viitor va fi alcătuită o echipă care să nu mai rateze. Însă aspirațiile parizienilor pot fi frânate de faptul că au încălcat regulamentul fair-play-ului financiar și ar putea fi opriți de la efectuarea unor transferuri până când ar echilibra balanța financiară a clubului conform normelor FIFA și UEFA.