Fotbal international

Real Madrid şi Manchester City, ultimele calificate în penultimul act. Programul semifinalelor Ligii Campionilor

14.04.2021 | 23:54
Real Madrid si Manchester City ultimele calificate in penultimul act Programul semifinalelor Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT

Ultimele două calificate în careul de aşi al Ligii Campionilor sunt Manchester City şi Real Madrid, care le-au eliminat pe Borussia Dortmund, respectiv Liverpool.

După 2-1 pe teren propriu, City s-a impus şi în Germania cu acelaşi scor şi a obţinut, în premieră sub comanda lui Guardiola, un loc între cele mai bune patru. Lui Real Madrid i-a fost suficientă victoria cu 3-1 de pe teren propriu pentru calicare. Pe Anfield, a terminat la egalitate, 0-0.

ADVERTISEMENT

Pe 13 aprilie, PSG a eliminat-o pe Bayern Munchen, după 3-2 în Germania şi 0-1 la Paris, iar Chelsea a trecut de FC Porto cu 2-0 şi 0-1, ambele manşe fiind jucate la Sevilla, din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Programul semifinalelor Ligii Campionilor

PSG, Chelsea, Real Madrid şi Manchester City sunt cele patru echipe din semifinalele Ligii campionilor, care se vor juca în dublă manşă, turul fiind programat pentru 27-28 aprilie, iar returul se va disputa pe 4-5 mai. Marea finală va fi găzduită de Istanbul, pe 29 mai.

ADVERTISEMENT

Prima confruntare dintre Real Madrid şi Chelsea va avea loc pe 27 aprilie, urmând ca partida decisivă să se joace la Londra, pe 5 mai, ambele de la ora 22:00.

În a doua semifinală se întâlnesc PSG şi Manchester City cu primul meci pe 28 aprilie, de la 22:00, în Franţa, şi returul pe 4 mai, de la aceeaşi oră.

ADVERTISEMENT
  • 27 aprilie, ora 22:00 Real Madrid – Chelsea
  • 28 aprilie, ora 22:00 PSG – Manchester City
  • 4 mai, ora 22:00 Manchester City – PSG
  • 5 mai, ora 22:00 Chelsea – Real Madrid

Pep Guardiola, la prima semifinală cu Manchester City

Pep Guardiola a reuşit, în premieră, să o califice pe Manchester City în semifinalele competiţiei. Din 2016 în Anglia, spaniolul atinsese optimile (2017) şi sferturile (2018, 2019 şi 2020). În semifinala cu PSG, se va duela din nou cu Mauricio Pochettino, care l-a eliminat în 2019, cu Tottenham.

ADVERTISEMENT

PSG şi Manchester City, cele mai bogate echipe din lume, s-au mai întâlnit o singură dată în Liga Campionilor. Se întâmpla în sferturile ediţiei 2015-2016. După 2-2 la Paris, englezii câştigau cu 1-0 pe teren propriu, dar se opreau în semifinale, fiind eliminaţi de Real Madrid, care avea să câştige trofeul suprem.

Chelsea nu a întâlnit Real Madrid în Ligă, în era Abramovich

Deşi sunt prezenţe obişnuite în Liga Campionilor, Real Madrid şi Chelsea nu s-au intersectat în ultimele două decenii în competiţia supremă. Anul acesta va fi primul în care trupa patronată de Roman Abramovich va înfrunta cea mai titrată formaţie din Champions League.

ADVERTISEMENT