Real Madrid speriată de situaţia din Catalonia! Decizie fără precedent a oficialilor campioanei Europei

Vicentiu Dinescu   
în STIRI INTERNATIONALE
24/10/2017, 17:02
Real Madrid speriată de situaţia din Catalonia! Decizie fără precedent a oficialilor campioanei Europei

Situaţia din regiunea Catalonia este una tensionată după ce regimul de la Madrid nu a recunoscut referendumul pentru independenţă, care a avut loc la octombrie şi care s-a încheiat cu violenţe. Real Madrid urmează să joace la sfârşitul săptămânii în regiunea Catalonia meciul cu formaţia Girona, din etapa a zecea din Primera Division, iar jucătorii sunt puţin speriaţi de această deplasare din cauza situaţiei politice.

Conform publicaţiei Mundo Deportivo, oficialii campioanei Europei au luat decizia de a nu folosi autocarul oficial în deplasarea de la Girona pentru a nu da naştere unor provocări. Delegaţia madrilenă va face deplasarea cu avionul până la Barcelona, iar de acolo îşi va continua drumul spre Girona cu un autocar închiriat. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Real Madrid a luat această decizie din precauţie

Decizia este o măsură de precauţie, deşi nu există nicio informaţie despre o posibilă situaţie de ameninţare. Conducătorii clubului madrilen vor să asigure o maximă protecţie jucătorilor. Nu este pentru prima dată când Real Madrid călătoreşte cu un autocar închiriat, acelaşi lucru întâmplându-se la deplasările pentru partidele cu Athletic Bilbao, Osasuna Pamplona sau FC Barcelona.

Aproximativ 90% dintre cei 2,26 de milioane de catalani care au votat la 1 octombrie s-au pronunţat pentru independenţă. Cel puţin 844 de persoane şi 33 de poliţişti au fost rănite în cursul descinderilor violente ale poliţiei. În Catalonia sunt înregistraţi în total 5,3 milioane de alegători. Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunţat, la 21 octombrie, că Guvernul de la Madrid îşi va impune controlul direct asupra Cataloniei, prin aplicarea articolului 155 din Constituţie.

Închide ×